Cembrit – Skole får tiltrængt overhaling med skræddersyet facadeløsning

Vester Mariendal Skole i Aalborg gennemgår i øjeblikket en omfattende modernisering, der både omfatter en tilbygning samt renovering af facade og tag. Byggematerialeleverandøren Cembrit har været tilknyttet flere etaper af renoveringsarbejdet, og har blandt andet leveret 3.000 kvadratmeter facadeplader, 1.500 kvadratmeter vindspærre og 8.000 kvadratmeter bølgeplader.

Med suspenderingen af anlægsloftet er der for alvor kommet gang i renoveringen af landets skoler. Renoveringsprojekter for flere milliarder kroner er blevet fremrykket, og det gælder ikke mindst i Aalborg Kommune, hvor 49 ud af 51 skoler lige nu er ved at blive renoveret. På Vester Mariendal Skole i Aalborg har de fremskudte investeringer konkret sat gang i en modernisering af skolens facade og tag. Det sker kort tid efter, at man har færdiggjort en 2.400 kvadratmeter stor tilbygning på skolen.

Under hele projektet har byggematerialeleverandøren Cembrit bistået med rådgivning omkring materialevalg og montering. Når renoveringsarbejdet er færdigt, vil der blandt andet være brugt 3.000 kvadratmeter af facadepladen Cembrit Transparent, der tilfører det eksisterende læringsmiljø og den nye tilbygning et elegant og minimalistisk udtryk:

– Facaderenoveringen omfattede i første omgang 300 meter facade i to plan på en eksisterende bygning. Her har skolen nu fået en super flot og moderne facade med et minimalistisk farvespil. Når de nye vægkonstruktioner snart står færdige, kan vi så montere yderligere 100 meter facadeplader. De eksisterende skolebygninger trængte til en gevaldig overhaling, og nu kommer både den nye og gamle bygning til at matche hinanden, fortæller Jeppe Klæstrup, der er byggeleder hos total- og fagentreprenør på projektet, Enemærke & Petersen A/S.

Skræddersyede facadeplader skaber unikt udtryk og letter montagen

Som noget særligt for projektet på Vester Mariendal Skole er Cembrit Transparent-facadepladerne blevet specialtilpasset på fabrikken. Ifølge Cembrit har det været med til at skabe en unik facade og i udpræget grad lettet montagearbejdet: 

– Med de specialtilpassede facadeplader slipper man for at skære pladerne til og kantforsegle på byggepladsen, ligesom pladerne pakkes og leveres, så håndværkerne ikke skal navigere sig igennem tre forskellige paller med én farve plader på hver palle. Det er en klar prioritet for os at lette montagearbejdet på byggepladsen, og det er vi glade for at kunne hjælpe med, samtidig med at skolen får et nyt skræddersyet udtryk, hvor der ikke er sparet på detaljerne, lyder det fra salgskonsulent hos Cembrit, Jens Søgaard.

Moderniseringen af Vester Mariendal Skole har været inddelt i flere entrepriser, og i 2019 overtog Enemærke & Petersen totalentreprisen på den nye tilbygning. Nu er Enemærke & Petersen i gang med tag- og facaderenovering af det eksisterende læringsmiljø, som begge er udbudt som fagentrepriser. Opgaven med facaden er en gennemgribende renovering, hvor man monterer nye facadeplader på den eksisterende betonfacade med ventilation bag pladerne og således giver de ældre bygninger en tiltrængt og holdbar modernisering. I den sammenhæng har man løbende været i dialog med Cembrit:

– Inden projektet for alvor gik i gang var vi i dialog med både rådgivere og Cembrit omkring materialevalg til facaden, hvor valget til sidst faldt på Transparent-facadepladen, som blev leveret i tre forskellige farvenuancer. Efterfølgende har Cembrit stået til rådighed med rådgivning og input, hvilket har betydet, at vi har draget stor nytte af sparringen gennem hele processen, forklarer Jeppe Klæstrup slutteligt.

Foruden 3.000 kvadratmeter Cembrit Transparent-facadeplader er der også leveret 1.500 kvadratmeter Windstopper Basic-vindspærreplader samt 8.000 kvadratmeter B6-bølgeplader til tagentreprisen på renoveringsarbejdet.

Det samlede renoveringsarbejde på Vester Mariendal Skole startede i 2017 og forventes færdigt i 2021. 

Se Leverandører af Facadebeklædninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger