Rørisolering af varmerør

Annonce:

Du kan hurtigt spare penge ved at isolere varmeanlæg og varmerør. Det kan samtidig også gøres relativt nemt og billigt. Her kan du læse lidt om hvorfor og hvilke fordele, du får ud af at efterisolere. 

Hvornår bør man isolere varmeanlæg og varmerør?

Varmeanlæg og rør vil tabe en betragtelig andel af varme, såfremt de ikke er isolerede. Det er en rimelig enkel opgave at isolere både anlæg og rør, så det bør være en førsteprioritet når du vil energiforbedre din bolig.

Det kan altid svare sig at isolere varmeanlæg og varmerør. Det giver ekstra god mening hvis fyret eller dele af varmeanlægget og varmerør befinder sig i et uopvarmet rum. Det er også en god ide, fordi varmerør uden isolering afgiver varme i rummet. Så hvis du ikke ønsker rummet opvarmet fordi du f.eks. bruger det til opvarmning af madvarer, så er det ikke sikkert du ønsker varme i rummet. 

Ældre kedler, dsv. fra før år 2000, vil uden tvivl have det største varmetab. Det kan godt være en overvejelse værd, om du bør skifte kedlen med en ny og mere effektiv, som også er kondenserende.  

Rørisolering af varmtvandsrør

Der kan være flere grunde til at få isoleret sine varmtvandsrør. Løber de f.eks. gennem uopvarmede eller kolde rum, vil der opstå varmetab. Det samme kan ske hvis vandet skal løbe igennem mange meter rør, inden det når sit bestemmelsessted. Det kan bedst betale sig for dig, at isolere rør som er varme året rundt. Altså rør med varmt brugsvand. Du får også en god besparelse, af at isolere vandrør som kun er varm om vinteren. Det vil være rørene der transporterer varmt vand til radiatorer og gulvvarme. 

Udgør den eksisterende isolering af rørene til opvarmning af huset eller rørene til det varme brugsvand under 30mm, så bør du alvorligt overveje af få rørene efterisoleret. 

Hvad er fordelen ved efterisolering?

Fordelene ved rørisolering er, at man reducerer varmetabet betragteligt. Man vil også forbedre sin økonomi fordi man ikke “fyrer for fuglene”, forbedre indeklimaet og sidst men ikke mindst øge værdien af sin bolig. 

Er varmeanlægget placeret i en kælder, vil det også bedre kunne svare sig at få isoleret varmerørene og få opsat en radiator som varmekilde. På den måde kan du styre varmen langt mere effektivt. Dermed kan du bedre styre temperaturen i kælderen, du undgår varmespild og samtidig undgår du også problemer med skimmelsvamp.

LÆS også: Opmåling – få hjælp til dit byggeprojekt
Rørisolering af varmerør's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *