Mekoprint opruster og rykker endnu tættere på Asien

Den nordjyske producent af betjeningsløsninger styrker og udvider organisationen hos datterselskabet i Hong Kong. Ansættelsen af en kvalitetsingeniør styrker og fuldender virksomhedens asiatiske værdikæde.

Der er langt fra Nordjylland til Asien, men distancen forkortes, når samarbejdet er stærkt. Det får Mekoprint til at udvide og rykke endnu tættere på sin asiatiske supply chain. Udover selv at have en stor dansk produktion arbejder virksomheden også med en række asiatiske produktionspartnere – og her er selskabet i Hong Kong en vigtig integrator.


Førstehåndsviden ved risk management

Morten Lundgreen er divisions direktør hos Mekoprint Graphic Electronics, og han fortæller om baggrunden for oprustningen, at virksomheden det seneste år har bevist, hvorfor det er vigtigt at være helt tæt på deres forsyningskæde fra Asien.

”COVID-19 og regionale spændinger i Asien har i høj grad været på vores dagsorden. Risk management og afledte beslutninger har været baseret på førstehåndsviden fra lokale asiatiske kolleger. Det har betydet at vi har kunnet handle og kommunikere proaktivt overfor vores kunder nærmest time for time”.


Højere kompleksitet kræver lokal tilstedeværelse
Oprustning i Asien er en strategisk beslutning, der med ansættelsen af en ny kvalitetsingeniør eksekveres hurtigere end oprindelig planlagt. Mekoprint oplever nemlig en stadig større kompleksitet i de produkter, der produceres i Asien fortæller Søren Kold, som er General Manager i Mekoprint Hong Kong.

”Vores kunder finder tryghed i, at vi er tilstede med lokale kompetencer indenfor udvikling, kvalitet, logistik og kundesupport. Ved at mande op i Hong Kong bliver der bedre mulighed for at støtte og udvikle produktionspartnerne, og rådgive dem i produktion af betjeningsløsninger med større kompleksitet end tidligere”.


Lokale, men også digitale
Organisationsudvidelsen falder tidsmæssigt sammen med et andet initiativ, der også er iværksat for at fuldende det gode samarbejde. Det skal være nemt at drive forretning med os, siger de hos Mekoprint, og det bakker de op med en netop lanceret digital platform, hvor kunder altid har direkte adgang til relevante oplysninger om samarbejdet.

”Vi har behov for at kunne træffe hurtige beslutninger på et oplyst grundlag. Med Mekoprint Direct ser vi alt i realtid og kan tage kundebeslutninger døgnet rundt med det samme. Det gør en stor forskel” fortæller de hos System Cleaners, der er én de kunder, der allerede har taget den nye platform til sig.

LÆS også: Mekoprint – Trykte strækbare wearables i kilometervis
Mekoprint A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger