FutureCem – Første betonstøbning med CO2-reduceret cement var hos Norrecco i Kolding

Nordisk Beton har udviklet en beton med CO2-reduceret cement fra Aalborg Portland, og har nu brugt den til at støbe et behandlingsareal på Norreccos affaldsanlæg i Kolding.

FutureCem er udviklet af Aalborg Portland Cementir Holding, og cementen er patenteret. FutureCem er netop kommet på markedet. Cementen er godkendt under den europæiske cement-standard EN 197. 

Leverandører af vandglas

Brugen af FutureCem betød en besparelse på støbningen på ca. 4,5 ton CO2 i forhold til brug af normal cement.

Jens Rasmussen, direktør og ejer af Nordisk Beton, tilføjer:

Nordisk Beton har igennem længere tid interesseret sig for grøn og miljørigtig beton. Vi har pt. gang i flere forsøg med op til 75 procent genanvendt tilslag i betonen, som har vist positive resultater med en styrke på op til 35 MPa, hvor traditionel beton til husbygning har en styrke på ca. 25 MPa.”

Kristian Tværmose, afsætningsdirektør i Norrecco, siger:

Norrecco er glade for, at vi i forbindelse med udvidelse af behandlingsarealet i Kolding kunne støbe et delområde med denne nye, mere miljøvenlige beton, da vi har stort fokus på reduktion af vores eget CO2-aftryk. Såfremt erfaringerne er positive, vil vi også fremover anvende denne beton til planlagte nye behandlingsfaciliteter.

Rene F. Jespersen, Commercial Director i Aalborg Portland, siger:

Det er altid interessant, når nogen vil prøve tingene før de andre, så vi er glade for at Nordisk Beton og Norrecco har efterspurgt en grøn løsning og brugt FutureCem til en stor støbning, som er den første kommercielle anvendelse af produktet.

Se Leverandører af Beton

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger