Stemas bliver endnu mere elektrisk

Voldsom trængsel og alarm i maskinfirmaet der vokser betragteligt både i maskiner, mandskab og plads med nyt sjællandsk hovedkvarter

Folkene hos Stemas A/S har mere grund til at synge den gamle julesang ”Sikken voldsom trængsel og alarm” end nogensinde tidligere. Dels er det jo altså jul. Og dels er der forrygende travlhed i alle hjørner af virksomheden med at geare Stemas til at tage voldsomt på i juledagene og gå ind i det nye år med en solid portion ekstra tyngde. 1. januar vokser Stemas både i maskinudbud, mandskab og fysiske rammer, når firmaet indlemmer forhandlingen af Wacker Neuson.

”Det bliver særdeles omfattende med maskiner og materiel til kundegrupper, som vi ikke har haft den store kontakt med hidtil. Men så sandelig også med et bredere program i de maskintyper, som vi i forvejen har med at gøre i det daglige. Helt konkret kan vi se, at Wacker Neuson har syv modeller i læssemaskiner, som vi kan øge vores i forvejen omfattende sortiment fra Weidemann med”, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas A/S.

”Vi får mange flere mindre enheder med Wacker Neuson-forhandlingen. Blandt andet skæremaskiner, pumper, glittere og vibrationsgrej til beton-folket. Og så bytter vi jo vores komprimeringsmateriel fra Amman ud med Wacker Neuson, som er markedsledende på komprimering lige fra de mindste jordlopper til store valsetog”, siger Robert Kjærgaard.

Gravemaskiner op til 15 tons

Den store operation Wacker Neuson omfatter også Stemas’ forhandling af gravemaskiner. Firmaet overlod for kort tid siden helt importen og forhandlingen af Yanmar til den nu tidligere makker Maskiner A/S. Fremover gælder det Wacker Neuson-gravemaskiner hos Stemas, som dog agter at holde en klausul om først at sælge nye gravemaskiner fra 20. oktober 2021.

”Indtil da står Wacker Neuson selv for salget af gravemaskiner i Danmark, hvor Stemas så varetager service, garanti og udrustning af maskinerne. Klausulen handler kun om nye maskiner, så vi må gerne levere brugte Wacker Neuson-gravere til det danske marked. Med Wacker Neuson får vi et stort gravemaskineprogram, som spænder fra 800 kg minigravere til maskiner op til 15 tons”, forklarer Stemas-direktøren.

Læssere hedder Weidemann

Stemas’ hidtidige hovedprodukt, Weidemann-læssemaskinerne, kommer ikke til at lide under de nye tider. Tvært imod.

”Weidemann ejes ganske praktisk af Wacker Neuson-koncernen, og derfor er maskinprogrammet det samme. Eneste forskel er i virkeligheden farven og navnet, og her fastholder vi så Weidemann som de læssemaskiner, man køber hos Stemas. Vi får dog en lille bonus i form af et par ekstra minilæsser-modeller med lavt tårn industrien, som vi ikke har haft hidtil. Og så får vi tre teleskoplæssere mere i programmet, så vi i alt tilfører fem modeller til vores eksisterende Weidemann-program”, siger Robert Kjærgaard.

”Weidemann var en af de allerførste producenter til at lave eldrevne minilæssere, der virkelig kunne noget. Det har sikret mærket en helt særlig position med el-maskiner, og den kommer vi nu til at udbygge kraftigt med Wacker Neuson-maskiner og -materiel. Med netop Weidemann helt i front med eHoftrac-læsseren er Wacker Neuson blevet førende i branchen, hvor man naturligvis udnytter knowhow og erfaringer til en løbende udbygning af el-konceptet. Derfor byder Wacker Neuson på el-modeller såvel inden for gravemaskiner, beton-grej, jordlopper, pladevibratorer, vibrationsmateriel og dumpere, foruden altså minilæsserne”, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard.

Nye folk og ny afdeling

Masser af nye maskintyper og -modeller smitter også af på såvel bemandingen som de fysiske rammer hos Stemas.

”Vi har fået 15 nye folk med over fra Wacker Neuson, og så har vi været ude og hente yderligere to nye Stemas-medarbejdere med fortid hos Wacker Neuson. Det er dygtige folk med anciennitet fra halvandet til 26 år med Wacker Neuson. Med de mange medarbejdere fra Wacker Neuson-organisationen og alle vores ”gamle” Stemas-folk er vi sikret et godt set-up med god service og gode produkter”, vurderer Robert Kjærgaard.

Stemas har i øvrigt valgt også at takke ja til at overtage den hidtidige Wacker Neuson-afdeling på Lykkegårdsvej i Roskilde.

”Roskilde-afdelingen bliver vores nye hovedcenter på Sjælland, som hovedafdelingen i Hadsten er det i Jylland. Vi får god plads og gode forhold i Roskilde og med Holbækmotorvejen lidt rundt om hjørnet. Weidemann og Wacker Neuson til de østdanske kunder skal fremover sælges fra Roskilde. Men samtidig bevarer vi også Stemas-afdelingen i Køge, hvor vi koncentrerer værkstedsaktiviteter, service og reservedele”, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard.

LÆS også: Stemas – 2 Weidemann på el, 13 giraffer og 4 elefanter
Stemas Maskinsalg A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *