OnRobot tiltrækker 185 mio. kr. fra 35 nye investorer

Den fynske virksomhed OnRobot har netop tiltrukket en stor portion vækstkapital fra danske og internationale investorer, som skal investeres i at udbygge OnRobots forspring på verdensmarkedet for udstyr til robot- og cobotløsninger. Kapitalindsprøjtningen kommer både fra nye og eksisterende investorer, heriblandt 35 nye investorer via North Finance samt Vækstfonden og den Europæiske Investeringsbank. 

En perlerække af danske robotopfindelser, som har fået globalt gennembrud, har i den grad sat Odense på verdenskortet som centrum for state-of-the-art robotteknologi. Nu har en af de mest lovende robotvirksomheder, OnRobot, i en ny investeringsrunde, sikret sig en investering på 185 mio. kr. til at sætte sig endnu mere solidt på det globale marked. 

”Millioner af virksomheder står på spring til at automatisere for at sikre deres konkurrenceevne på det globale marked. Fremstillingsindustriens forsyningskæder bliver gentænkt i vid udstrækning, og det stiller øgede krav til automatisering, når det skal blive rentabelt at producere i lande med højere lønomkostninger og et mindre udbud af relevant arbejdskraft. Derfor udvikler vi i OnRobot teknologier, der kan automatisere 80-85 procent af alle de typiske arbejdsopgaver i en almindelig fabrik,” siger CEO og stifter af OnRobot Enrico Krog Iversen. 

De 185 mio. kr. skal være med til at sikre, at den fynske virksomhed får sat yderligere skub i væksten, i takt med at verden gør sig fri af Coronakrisen, og det lovende potentiale har tiltrukket en lang række investorer. 

”Vi er glade for endnu engang at få opbakning fra Vækstfonden, der med deres vedholdende engagement i robotområdet har været med til at understøtte etableringen af selve robotklyngen i Odense,” fortæller Enrico Krog Iversen. 

Investeringen fra Vækstfonden og den Europæiske Investeringsbank er den del af et investeringssamarbejde, der blev indgået i slutningen af 2019 og som skal være med til at sikre kapital til virksomheder med stort vækstpotentiale. 

En unik markedsposition
OnRobot opererer med en ny platform’ One System Solution’, og det gør markedspotentialet særligt stort, vurderer Lars Rønn, Partner i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer. 

”Hos Vækstfonden kender vi Danmarks styrkepositioner og tendenserne i markedet. Og markedet for kollaborative robotapplikationer er allerede et milliardmarked, men vi har kun set toppen af isbjerget.  OnRobot har i branchen skabt en helt unik markedsposition. Jeg tror på, at OnRobot vil blive en af de helt store spillere inden for automation, og dermed, at OnRobot kan bidrage til fremtidens vækst og udvikling i Danmark.”

2020 har været et år i produktudviklingens tegn hos OnRobot. Således har selskabet på månedlig basis kunnet introducere nye produkter. Samtidig har OnRobot gearet produktionskapaciteten til en volumen på 100.000 produkter årligt med opførelsen af en ny produktionshal i Odense. De mange gode takter i selskabet kulminerer nu i investeringsrunden, der sikrer de finansielle muskler til at OnRobot når sit mål om at blive en af verdens største spillere inden for samarbejdende robotapplikationer.

”OnRobots stærke fokus på produktudvikling i løbet af 2020 har gjort, at selskabet i dag har en særlig position på markedet. Selskabet har en af de allerstærkeste produktporteføljer inden for deres sektorer som en one-stop-shop for både hardware og software til at bygge komplette robotløsninger. Derfor har OnRobot også potentiale til at blive en af Danmarks næste ’unicorns’, og skabe vækst og arbejdspladser til gavn for hele Danmark,” siger Lars Rønn.

LÆS også: Danske OnRobot samler industrien til global robotmesse med prominente hovedtalere
OnRobot A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger