Give Steel A/S udgiver første miljøvaredeklaration

Give Steel´s første EPD er netop certificeret hos EPD Danmark og dokumenterer CO2-aftrykket for malede og galvaniserede stålkonstruktioner. Det var store byggeprojekter i udlandet der fremskød Give Steels beslutning om at udarbejde den miljøvaredeklaration, der nu kan komme virksomhedens danske kunder til gode.

En generel stigende tendens indenfor DGNB-certificerede byggerier i Danmark havde sat Environmental Product Declaration (EPD) på dagsordenen hos Give Steel i 2021. Det blev dog store projekter på internationale markeder, der fremskød igangsættelsen af en miljøvaredeklaration på fabrikken i Brande.

Til trods for stigningen af DGNB-certificerede byggeprojekter er dokumentation af stålkonstruktioners CO2 endnu ikke en selvfølge indenfor stålkonstruktioner på det danske marked. Da det er Give Steels mål at være stærkt positioneret på eksportmarkeder som Norge, Sverige og Tyskland, er den nye EPD derfor også afgørende for virksomhedens eksportstrategi.

Kommer danske entreprenører til gode
I Danmark efterspørges CO2-dokumentation især af entreprenører, der bygger DGNB-certificerede byggerier, mens mani udlandet også arbejder med andre bæredygtighedssystemer som LEAD, Breeam, Leed, Miljöbyggnad mfl.

”I Danmark er vores nye EPD måske nok en differentieringsfaktor lige nu, men til store projekter på internationale markeder at CO2-dokumentation bare en præmis for at være med. Derfor har vi fremrykket indsatsen og vi er stolte over nu at kunne fremvise en livscyklus analyse og udgive vores første tredjepartcertificerede miljøvaredeklaration til gavn for kunder i Danmark og i udlandet”, siger Torben Larsen, CEO Give Steel.

Med sin nye EPD har Give Steel A/S nået den første milepæl indenfor klima i virksomhedens tresporede bæredygtighedsstrategi – men er dog langt fra i mål. Flere EPD’er er under udarbejdelse på fabrikken i Brande, hvor man også arbejder med klimastrategi og tiltag, der understøtter verdensmål indenfor uddannelse, beskæftigelse og ansvarlig produktion. Som en del af sin grønne omstilling har fabrikken bl.a. investeret i et nyt robotanlæg til maling af stålkonstruktioner, der bruger vandbaseret maling.

LÆS også: Lavere etagedæk skaber behov for øget robotteknologi hos Give Steel
Give Steel A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *