Burkert – Ny masseflowmåler sikrer præcise målinger af små væskemængder

Producenter i fødevare- og medicinalindustrien arbejder ofte med dosering af meget små mængder enzymer og dyre ingredienser. Producenterne er dog udfordret af, at de måleenheder, som måler og regulerer væskemængderne, er overfølsomme over for ydre påvirkninger og vibrationer.

For at løse denne udfordring har Bürkert udviklet en ny masseflowmåler og masseflowcontroller, der er baseret på Coriolis-princippet og udviklet til måling og styring af meget små væskemængder. Sammenlignet med andre måleprincipper, som for eksempel den magnetisk-induktive måling eller vingehjul-gennemstrømningsmålingen, udføres gennemstrømningsmålingen med Coriolis-princippet medieuafhængigt, hvorved også aggressive væsker med høj densitet og viskositet på op til 200 mPas bliver målt.

Pålidelig måling eliminerer behov for efterkalibrering

Det patenterede design er ekstremt robust, eftersom den interne sensor er isoleret. Dermed er den sikret mod udefrakommende vibrationer, således de ikke påvirker målingerne af flow. Dette skaber høj gentagelsesnøjagtighed og laveste mulige afvigelser, som blandt andet opnås ved, at nulpunktforskydning ikke længere eksisterer. Masseflowmåleren og masseflowcontrolleren er lige nu markedets bedste løsning for langtidsholdbare driftsforhold og pålidelige måleresultater. 

Opnå præcise målinger af flere værdier

De procesværdier, der måles, er aktuelt masseflow, densitet og medietemperatur samt totalisator funktion. Dermed er enheden velegnet til brug i en lang række anvendelser, eksempelvis ved tilsætning af smags- eller duftstoffer i nærings- og nydelsesmiddelindustrien, i applikationer med mikroreaktorer eller i coatingteknik.

Masseflowmåleren kan leveres med integreret pumpe eller som en komplet doseringsenhed med integreret pumpe og on/off ventil.

LÆS også: Burkert – Flere gode grunde til at bruge membranventiler i din proces
Burkert Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger