PALOMAT – Danmarks største morgenmadsproducent automatiserer efter international efterspørgsel

Hos Crispy Food Nordic, der er Danmarks største producent af morgenmadsprodukter, har man fjernet de manuelle processer ved palleteringslinjerne og implementeret et centralt robotpalleteringsanlæg.

Virksomheden har i mange år håndteret pakkelinjerne med manuel palletering, men en øget international efterspørgsel og planer om yderligere vækst har skabt et behov for at optimere produktionen.

For Danny Berg, Teknisk Chef hos Crispy Food, har det været altafgørende at implementere en automatiseringsløsning, der kunne sikre en mere stabil produktion med øget produktivitet: ”Vi har fået en helt anden stabilitet og ro i produktionen, fordi vores medarbejdere ikke længere skal håndtere den manuelle palletering. De har mere tid til at fokusere på andre dele af produktionen, og det betyder, at vi i dag har færre driftstop på produktionslinjen og dermed også en højere effektivitet,” siger Danny Berg.

Det automatiske palleteringsanlæg har også givet et bedre arbejdsmiljø i produktion. De tunge løft ved den manuelle palletering er fjernet, og samtidig er den interne transport af paller rundt i produktionen også blevet optimeret. Det har skabt mere plads ved produktionslinjen omkring fyldemaskinerne, som har gjort det muligt at indrette arbejdsstationerne mere effektivt og ergonomisk. Danny Berg forklarer: ”Det betyder meget for vores medarbejderes trivsel, at de tunge løft er væk, og at de nu har mere plads til at bevæge sig på. Det giver glade og mere motiverede medarbejdere, og det smitter af på effektiviteten i produktionen.”

Processen omkring udvikling og implementering af automatiseringsløsningen har taget udgangspunkt i et tæt samarbejde mellem parterne med fokus på højt informationsniveau og en god dialog. Den endelige optimeringsløsning er udviklet på baggrund af et grundigt forarbejde, hvor produktionsprocesserne er blevet analyseret i detaljer for at finde frem til den helt rigtige løsning til automatisk palletering. Det unikke ved netop dette palleteringsanlæg er en indbygget vippestation i banerne, der vender udvalgte kasser, så de efterfølgende kan placeres på højkant på pallen. Palletering på højkant er ikke en typisk manøvre ved robotpalletering, men for Crispy Food blev det løsningen for at imødekomme kravene til bl.a. pakning af pallerne inden transport.

Omstillingen fra manuel til automatiseret produktion kan virke kompliceret, når man skal i gang, men for teknisk chef Danny Berg har det været en positiv proces: ”De ugentlige statusmøder med projektteamet hos BILA gav os løbende information og overblik igennem hele processen, og samtidig gav det mulighed for at reagere på konkrete udfordringer her og nu. Det har givet os frihed til at fokusere på den daglige drift i vores produktion, fordi vi vidste, at projektteamet havde styr på implementeringen af projektet.”

Crispy Food er ikke færdig med automatisering i produktionen. Tværtimod. Der bliver arbejdet aktivt sammen med BILA omkring potentielle business cases og udviklingsprojekter, der skal danne grundlaget for fremtidige automationsprojekter hos den førende fødevareproducent.

LÆS også: PALOMAT – Ukuelige kvinder i dansk techfirma sælger ufortrødent løs trods corona
PALOMAT's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger