Panasonic – Forbrugerne ser i stigende grad fordelene ved genopladelige batterier

Den globale trend hvad angår miljømæssig bevidsthed ændrer nu også adfærden ved køb af batterier. Forbrugerne erkender i stigende grad de miljømæssige fordele ved genopladelige batterier såvel som den økonomiske værdi, de repræsenterer. En ekstra fordel i denne tid med COVID-19 er, at man ikke længere behøver gå i forretninger, hvis man løber tør for batteristrøm.

Lige nu er det et perfekt tidspunkt til at undersøge den seneste udvikling på markedet for (genopladelige) batterier og se, hvordan Panasonic opfylder kundernes behov med eneloop-serien.

Øget salg under pandemien

I 2019 steg indkøb af batterier, sammenlignet med året før, med 2 %, og værdien af salget med 1 %.1 Det generelle marked for batterier voksede, og på trods af COVID-19-krisen standsede denne vækst ikke helt i 2020. Den globale pandemi har ikke skadet markedet meget; den har faktisk endda stimuleret salget af batterier.

Under nedlukninger har folk holdt sig indenfor i højere grad end nogensinde. De har tilbragt tiden i deres hjem og har i højere grad lavet aktiviteter som gaming, set TV, spillet med deres børn og lavet mad. Kort sagt, en masse aktiviteter, som kræver batterier.

Tilbyder den valuta for pengene, som forbrugerne søger

Den globale pandemi har ændret den måde, folk shopper på, forklarer Vicky Raman (Brand Marketing Manager – Panasonic Energy Europe). “Ture til butikkerne er blevet mere sjældne, og der har været mindre pres på, for at finde på særlige tilbud, eftersom det, forbrugerne først og fremmest søger, er pålidelige batterier, hvor man får noget for pengene.”

eneloop-batterierne kan genoplades op til 2.100 gange2, og de giver således den valuta for pengene, som forbrugerne søger. De har en lav grad af selv-afladning; de opretholder cirka 70 % af deres energi efter 10 års opbevaring, og selv om købsprisen umiddelbart er højere end for klassiske alkaline-batterier, så gør deres evne til opladning dem mere økonomiske i det lange løb.

Kombinerer miljøvenlighed…

En undersøgelse fra 20193 i Storbritannien viste, at 73 % af kunderne helt sikkert er åbne over for, eller overvejer, at købe genopladelige batterier. Den økonomiske fordel spiller en rolle i denne tankegang, men det gør miljømæssige fordele også. “Alle batterierne i eneloop-serien for-oplades ved hjælp af solenergi, og det klassiske eneloop kan bruges i op til 10 år. Derved sparer forbrugerne en masse batterier og separate indkøb i det lange løb,” siger Vicky Raman.

Hele eneloop-produktserien er baseret på principperne om ikke kun ‘genopladning’, men også ‘genbrug’ til et samfund med ren energi. eneloop bruger energi fra solen og forestiller sig bæredygtig ren energi livsstil ved at tilskynde til gentagen brug. Dette passer perfekt sammen med såvel den miljømæssigt bevidste forbruger som Panasonics bæredygtige politik.  Op til 85 % af de Panasonic Energy-produkter, der sælges i Europa, er produceret lokalt, og 99 % pakkes også lokalt. Produktionsanlægget i Polen (Gniezno) er en fabrik med nul deponering, idet de bruger 100 % grøn elektricitet, mens fabrikken i Belgien (Tessenderlo) blev Panasonics første batterifabrik i verden med nul-CO2. Det er Panasonic Corporations mål inden 2050 at skabe mere energi, end vi bruger.

… med høj kvalitet

“Kunderne værdsætter det, at batterierne leveres for-opladede, men i sidste ende handler det om kvalitet,” fortsætter Vicky Raman. “Og eneloop leverer den høje kvalitet, som forbrugerne vil have. Efter en grundig sammenligning udpegede Euroconsumers belgiske filial, Test-Aankoop/Test Achats, for nylig eneloop pro som den højeste kvalitet af genopladelige AA-batterier på markedet.”

Forbrugerorganisationens vurdering var baseret på adskillige kriterier, herunder levetid, selv-afladning samt antallet af opladnings-cyklusser.Eneloop-batteriet lå i toppen i alle aspekter.

Plads til vækst

Hvordan vil markedet for og salget af genopladelige batterier udvikle sig?

“Den største markedsvækst for batterier ligger inden for e-handel, hvor salget af genopladelige batterier er steget med 7 %,1” forklarer Vicky Raman. “Forbrugerne er meget bevidste om genopladelige batterier, men der er stadig masser af plads til vækst på markedet”.

Den globale branche for genopladelige batterier – midt under COVID-19-krisen estimeret til 23,5 milliarder EUR – forventes at nå 36 milliarder EUR i 2027, ved en vækst for CAGR (annualiseret flerårig vækstrate) på 6,3 % i perioden 2020-2027. Med eneloop-serien – som omfatter eneloop, eneloop pro og eneloop lite – er Panasonic klar til at servicere dette vækstmarked.

LÆS også: ACTEC – Vi bygger batteripakker
ACTEC A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger