Wexøe – Alt skal ikke nødvendigvis være pneumatisk

Af Kim Schrøder, Wexøe A/S

Wexøe indgik for nylig en distributionsaftale med Festo, der skal positionere Wexøe som distributør af Festos løsninger til Elektrisk Automation, som sammen med en basisløsning fra Festo kan kombineres med valgfrit styresystem, f.eks. fra Rockwell Automation.

En distributionsaftale, som Festo for nyligt har indgået med Wexøe A/S, skal være med til positionere Festo i det danske marked på mere end pneumatiske løsninger ved også at fremme Festo løsninger indenfor Elektrisk Automation (EA), inklusive det store tilbud af aksemekanik, som helt unikt er baseret på multikonnektivitet – altså hvor der er åbent for, at sammen med en Festo basisløsning, frit kan vælges styresystem på toppen, ligesom der er mulighed for at kombinere med andre drev end Festos egne – i sandhed multikonnektivitet.

Dette letter i sagens natur også digitaliseringen og den stadigt mere populære brug af åbne standarder, hvor procesingeniører frit kan vælge mellem protokoller, fysiske domæner og producenter for derved at opnå de bedst tænkelige automations- og procesløsninger. Det er som sådan også ånden i industri 4.0 og de IIoT-programmer, der spreder sig i adskillige brancher.

Det er i tidens ånd at tænke grønt, og i den sammenhæng er de elektriske løsninger også ganske fremragende. Inden for aktuatorsystemer er det elektriske domæne fremtrædende, da man kan styre positionering ned til få grader eller brøkdele af en millimeter – altså ikke mere bevægelse, end der præcist er brug for. Og så er de elektriske løsninger ofte langt mere tabsfri end den pneumatik, som mange nok automatisk forbinder Festo-navnet med. Tryktab er et kendt fænomen inden for trykluft og/eller vakuum, så selv om de pneumatiske komponenter måske er billigere i anskaffelse, så kan man vinde formuer i driften med brug af elektriske drev og meldere.

Wexøe A/S er en strategisk partner for Festo og en meget vigtig del af den multikanal distributionsstrategi, som Festo implementerer overalt i verden. Wexøes team af automations- og processpeciliaster kan med deres store know-how om automation og IIoT, samt kompletterende produkter og teknologier fra Wexøes program, bringe yderligere værdi til Festos løsninger.

Det er jo til stor gavn for kunderne, der gennem Wexøe nu har en komplet partner indenfor mekanisk og elektrisk automation, og til rådgivning og hjælp i alle projektets faser – lige fra de første skitser, over design-in og projektering til den færdige maskine er testet, indkørt og idriftsat, fortæller Jesper Jensen-Fangel, der er channel-manager hos Festo.

– Festo vil fortsat tage sig af de større og komplekse OEM-kunder på det danske marked. Wexøes styrke ligger i at kunne servicere de kunder, men ikke afgrænset til, der primært ligger i segmentet for små og mellemstore virksomheder.

Wexøes teknisk kompetente medarbejdere tilbyder support og hjælp til udvikling indenfor løsninger der spænder bredt fra automationsløsninger, pneumatik protokolkonvertering, remote access og øvrige industrielle komponenter der komplementerer, som eksempel kapslinger. Desuden har vi vores egen montageafdeling og effektive logistik, der gør os i stand til at give vores kunder en helstøbt løsning, der tager et meget konkret afsæt i et faktisk behov, vurderer Oliver Ahnstrøm, der med sin baggrund som maskinmester er helt rigtigt valgt som ny mand – blandt andet med ansvar for Festo-programmet hos Wexøe A/S.

Oliver Ahnstrøm skal som markedsspecialist hos Wexøe A/S sikre kunder optimale automations- og procesløsninger, hvor Festos produkter bliver brugt på tværs af fysiske domæner med supplement fra de agenturer, Wexøe råder over til support af Festo-løsningerne.

Se Leverandører af Automation løsninger her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger