Bosch og Microsoft udvikler softwareplatform til problemfri data integration mellem biler og ”skyen

Bosch opdaterer allerede i dag biler sikkert med over-the-air softwareopdateringer. Takket være en ensartet platform til softwaredefinerede køretøjer ønsker vi at give endnu bedre support til bilproducenter i at udvikle nye funktioner hurtigere og få dem hurtigere på vej, “siger Dr. Markus Heyn fra Robert Bosch GmbH

Bosch og Microsoft går sammen om at udvikle en softwareplatform til problemfrit at forbinde biler og skyen. Formålet med samarbejdet er at sikre, at køretøjssoftware kan udvikles hurtigere, lettere og i hele bilens levetid, og at den kan uploades til kontrolenhederne og køretøjscomputere via skyen.

Softwareplatformen er baseret på Microsoft Azure og inkluderer også softwaremoduler fra Bosch. Derudover udvikler begge virksomheder innovative udviklingsværktøjer, der gør softwareudviklingsprocessen meget mere effektiv – selv på tværs af virksomhedsgrænser. Takket være den nye platform kan innovationscyklusser afkortes, og udviklingsomkostninger til køretøjssoftware kan reduceres. Det betyder, at nye funktioner og digitale tjenester når hurtigere til billisten.

Begge virksomheder planlægger, at de første køretøjsprototyper vil være i stand til at bruge den nye softwareplatform inden udgangen af 2021.

” Bosch opdaterer allerede i dag biler sikkert med over-the-air softwareopdateringer. Takket være en ensartet platform til softwaredefinerede køretøjer ønsker vi at give endnu bedre support til bilproducenter i at udvikle nye funktioner hurtigere og få dem hurtigere på vej, “siger Dr. Markus Heyn fra Robert Bosch GmbH.

“Vores samarbejde med Bosch samler ekspertisen hos en førende global automotiv-leverandør med styrkerne i Microsofts cloud, AI og GitHub,” sagde Scott Guthrie, Executive Vice President Cloud + AI hos Microsoft.

Udvikling af den automotive fremtid sammen

Software vil spille en stadig vigtigere rolle i fremtidige køretøjsgenerationer. Nye tendenser som elektromobilitet, automatiseret kørsel og moderne mobilitetstjenester ville ikke være mulige uden den. Dette vil også kræve hyppigere opdateringer og opgraderinger i fremtiden. Imidlertid gør strenge sikkerhedskrav gennem køretøjets levetid trådløse softwareopdateringer og digitale tjenester til biler meget komplekse. Samarbejdet vil drage fordel af Boschs dybe forståelse inden for elektriske og elektroniske arkitekturer, styreenheder og køretøjscomputere, hvilket er nødvendigt for over-the-air-opdateringer af køretøjer. Derudover vil virksomheden bidrage med sin ekspertise såvel som softwarebaserede produkter og udviklingsværktøjer til biler.

Nye softwaretjenester til udviklere

Bosch og Microsoft planlægger også at forfine eksisterende udviklingsværktøjer, der gør det muligt for bilproducenter og leverandører at forenkle og fremskynde deres egen softwareudvikling, samtidig med at de tilpasser sig bilindustriens unikke udfordringer. Virksomhederne planlægger også at bruge GitHubs fuldt integrerede virksomhedsplatform, og samtidig planlægger de også at åbne for vigtige dele af den nye softwareplatform på GitHub.com for at tilskynde til genbrug af kode og deling af bedste praksis i branchen.

LÆS også: Mobiltelefon til dit barn
Bosch og Microsoft udvikler softwareplatform til problemfri data integration mellem biler og ”skyen's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *