SICK – W4F NextGen fotocelle – højtydende og smart til intelligent automation

Verdens premiere på næste generation af små optiske sensorer til de mest krævende opgaver, pakket ind i ekstremt robust hus og udvidet muligheder for integration i 4.0 løsninger, hvor omfattende diagnose og monitoreringsfunktioner øger maskinudnyttelsen (OEE).

Med W4F får man effektiv og smart automation i miniatureformat, der via den nyeste ASIC-teknologi fra SICK leverer ekstremt pålidelige detektion. W4F bliver takket være forgrundsafblænding, dobbelt linelys, V-optik og multiSwitch til en effektiv applikationsspecialist: Baggrunde undertrykkes endnu bedre, og flade meget spejlende samt gennemsigtige objekter detekteres endnu mere præcist. Med udvidet Smart Sensor-teknologi bliver monitering og diagnose nemmere end nogensinde før, hvilket fremtidssikrer den i forhold til anvendelse i Industri 4.0-anlæg.

Lynhurtigt justeret med BluePilot
W4F kan justeres nemt og præcist med den intuitive ”BluePilot”. Det blå LED-display giver en direkte tilbagemelding til brugeren om, hvordan justeringen foregår optimalt. Ved hjælp af en trykke-drejemekanisme kan fotoceller indstilles præcist på meget kort tid. Desuden markerer BluePilot optisk, hvis detektionskvaliteten skulle blive ringere på grund af kontamineringer eller vibrationer – på den måde kan man i god tid rette fejl og forhindre ikke-planlagte svigt af anlægget.

Fremragende detektion i stort set alle applikationer
W4F-serien trækker på SICK’s 75 årige erfaring med fotoceller i industri applikationer og kommer derfor fra start med en række forskellige teknologier, der sikrer optimale detektionsresultater, uanset om objekterne er meget flade, meget spejlende, perforerede eller gennemsigtige.

V-Optic med skråtstillede optik sikrer pålidelig detektion af gennemsigtige objekter såsom glasruder eller meget spejlende objekter såsom displays. I forbindelse med meget spejlende og samtidigt meget flade objekter som chokoladebarer, kiks eller elementer viser refleksionsfotocellen med ForegroundSuppression hele sin kunnen. DoubleLine anvendes til at detektere objekter med ujævne overflader og fordybninger såsom printplader. Sidst, men ikke mindst giver den nye refleksionsfotocelle MultiSwitch muligheder for at anvende to switchpunkter, som er velegnet til overvågning i samleprocesser eller til at kontrollere valsediametre hvor afstandsværdierne anvendes via IO-Link.

Pålideligt design til krævende omgivelsesbetingelser
Lige så stabil som stål, lige så let som plast: W4F-fotocellernes smarte indre dele beskyttes af et ekstremt robust hus af VISTAL®. Det består af glasfiberforstærket plast og modstår derfor ekstreme termiske, kemiske og mekaniske belastninger. Sammen med de små dimensioner er sensoren optimal til brug i alle slags automationsapplikationer.

Bevar fuld kontrol
Takket være omfattende diagnosefunktioner ved systemet til enhver tid, hvilken tilstand W4F befinder sig i, og kan dermed detektere en kritisk nedgang i effektiviteten på forhånd. Derudover er sensorfamilien udstyret med automatisk selvovervågning og giver selvstændigt besked, hvis procesparametre som temperatur og graden af kontaminering afviger for meget. Skulle det alligevel ske, at sensoren svigter, sikrer de omfattende diagnosedata hurtig registrering af årsagerne og afhjælpning af problemet.
I hele 2021 tilbydes udvidet hjælp til at løse applikationer samt mulighed for lån af sensor til test.

LÆS også: SICK – TIM2XX LIDAR-SENSOR TAGER LASERBASERET SKANNING TIL NYE HØJDER
SICK A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *