KONE får atter topkarakter af prestigefyldt international bæredygtighedsorganisation

KONE – en af verdens førende virksomheder inden for elevatorer, rulletrapper, automatiske døre og porte – er blevet optaget på Carbon Disclosure Projects (CDP) prestigefyldte A-liste som en af verdens mest bæredygtige virksomheder.

​KONE har for ottende år i træk fået opmærksomhed for sit arbejde med at reducere virksomhedens emissioner, håndtere klimarisici og arbejde for en økonomi med lave CO2-emissioner. CDP lister mere end 9.600 virksomheder, der står for 50% af den globale markedsværdi, hvoraf kun nogle få havner på A-listen.

– Vi er stolte over at have modtaget den flotte udmærkelse fra CDP. For os er bæredygtighed vigtigere end nogensinde, og de udfordringer, vi står over for i dag, driver både efterspørgsel og foranstaltninger for CO2-neutralitet fra virksomheder, byer og lande. Vi bør alle stræbe efter en bæredygtig urbanisering, som gavner klimaet, og der er ingen tvivl om, at klimavenlige forretninger skaber store muligheder for os og vores kunder, siger Kurt Horn, adm. direktør for KONE Scandinavia.

Den internationale organisation CDP (Carbon Disclosure Project) arbejder for at sikre, at virksomheder og lande tager ansvar for deres miljøpåvirkning og klimaforandringer. Organisationen anvender en dybdegående og uafhængig metode til at vurdere virksomheder og give karakterer fra A til D- baseret på omfanget af rapportering, opmærksomhed på – og styring af – miljømæssige risici, samt hvor ambitiøse og meningsfulde virksomhedens mål for bæredygtighed er.

– Vi driver vores forretning på en bæredygtig måde og forventer det samme engagement fra vores leverandører. At tage ansvar for miljø og klima er en vigtig del af KONEs adfærdskodeks, som alle medarbejdere og leverandører har skrevet under på. Som medlem af FNs Global Compact Network støtter KONE dagsordenen for bæredygtig udvikling, som behandler de sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter af bæredygtighed, udtaler Helle Gitz-Johansen, miljø- og kvalitetsansvarlig hos KONE Scandinavia.

KONE er pt. den eneste virksomhed i branchen med en placering på Corporate Knights globale liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, og virksomheden indtog en andenplads blandt 234 andre virksomheder i kategorien Machinery Manufacturing

LÆS også: KONE sætter ambitiøse klimamål og skal være CO2-neutrale i 2030
KONE A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *