Spirax Sarco – Dampgeneratorer sikrer høj dampkvalitet

Dampgeneratorer sikrer høj dampkvalitet til fødevareproduktion. Er du fødevareproducent og vil du sikre kvaliteten af dit slutprodukt?

Serie af dampgeneratorer sikrer høj dampkvalitet til fødevareproduktion

Damp er den mest energieffektive, pålidelige og fleksible metode til varmeoverføring i mange processer indenfor produktion af føde- og drikkevarer. Damp bruges ofte i direkte kontakt med slutprodukter, som er beregnet til forbrug og sterilisering. Men der kan opstå problemer med kvalitet og fødevaresikkerhed, hvis ikke den korrekte dampkvalitet bruges. Rendamp er løsningen, de steder, hvor der stilles stadigt strengere krav til fødevaresikkerheden, og har gjort dampkvalitet og -renhed til et vigtigt fokusområde. For at hjælpe producenter med at se vigtigheden af god dampkvalitet, har Spirax Sarco udviklet en ren damp-generator, som er specielt udviklet til at kunne levere sikker og regelmæssig damp til fødevareproduktion, særligt til processer der involverer direkte injektion og SIP (sterilise in place). 

God dampkvalitet

Damp anses ofte som den perfekte kilde til steril og forureningsfri energi. Men som med alle andre medier, som er i kontakt med processen, er det dog stadig vigtigt at tage visse forholdsregler for at minimere potentielle farer for forurening, som kan være skadelig i forbindelse med fødevarer, eller som kan påvirke farven, smagen eller kvaliteten af slutproduktet. Rendamp-generering eliminerer eventuelle forurenende stoffer i dampen og giver konsistens i dampkvalitet og renhed gennem hele fremstillingsprocessen. 

God produktionspraksis

For at generere rendamp, føres kontrolleret kemikaliefri fødevand, også kaldet omvendt osmose (RO), gennem en 316 L generator i rustfrit stål for at sikre, at dampkvaliteten holdes på et passende niveau. Generatoren, som lever op til EC1935/2004, europæisk lovgivning indenfor fødevareindustrien, holder den korrekte dampkvalitet og renhed på et konstant niveau. Ved at kontrollere kvaliteten af fødevandet ved kilden, fjerner generatoren behovet for filtreret damp, som kun delvist udelukker risikoen for forurening fra damp, som finder vej ind i slutproduktet. 

Med stigende hygiejne- og sikkerhedsproblemer blandt større detailhandlere og forbrugere omkring brugen af anlægs- og filtreret damp i direkte kontakt med føde- eller drikkevarer eller til sterilisationsformål, kan føde- og drikkevareproducenter afhjælpe disse problemer ved at anvende god fremstillingspraksis og skifte til ren dampgenerering.

Rendamp gør en forskel for sikkerhed og smag

Rendamp har potentialet til at gøre en stor forskel for det, der betyder mest for forbrugerne – nemlig sikkerhed og smag. Ved at gøre brug af den bedste praksis indenfor dampteknologi og arbejde tæt sammen med føde- og drikkevareindustrien, har Spirax Sarco haft succes med at udvikle en ny kompakt generator af ren damp som er specielt egnet til føde- og drikkevareindustrien. Omfattende test og grundige markedsundersøgelser har gjort det muligt, at udvikle denne løsning, som leverer sikker og konsekvent dampkvalitet til fødevareproduktion.

Kontakt:
Klaus Bruun, Food & Beverage driver, Maskinmester
kbr@spirax.dk
Tel: 40 22 81 32

LÆS også: Spirax Sarco – PLUG & PLAY DRÆNLØSNINGER
Spirax Sarco Denmark's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *