Fast Company placerer Blue Ocean Robotics på top 10 over verdens mest innovative robotselskaber

Sammenlignet med samtlige robotvirksomheder globalt er den danske servicerobotkoncern Blue Ocean Robotics blandt de 10 mest nyskabende. Det konkluderer magasinet Fast Company på sin årlige liste over klodens mest innovative selskaber.

Et fremadstormende robotfirma i Odense vækker opsigt globalt. Også hos det internationale magasin Fast Company med 39 millioner læsere. Magasinet har netop fremhævet Blue Ocean Robotics på sin liste over verdens 10 mest innovative robotvirksomheder for succesen med deres UVD Robots.

Som begrundelse for valget af den danske producent af desinfektionsrobotter skriver magasinet følgende:

UVD Robots, der er en selvkørende desinfektionsrobot til sundhedssektoren og en del af Blue Ocean Robotics, spiller en nøglerolle under covid-19. Robotten bruger UV-C-lys, der kun behøver 10 minutter i et rum til at uskadeliggøre 99,99% af bakterier og vira på overflader og i luften. Lyset ødelægger DNA- og RNA-strukturer i enhver mikroorganisme, inklusive coronavirus, hvilket bremser smittespredning. UVD Robotten er oprindeligt designet til at bekæmpe hospitalsinfektioner generelt, men under pandemien er den blevet brugt på plejehjem, hospitaler, skoler, lufthavne, flyselskaber, hoteller, butikscentre samt af fødevare- og medicinalindustri i 60+ lande, herunder USA.

I et år med uforudsete udfordringer viser firmaerne på listen frygtløshed, opfindsomhed og kreativitet i en krisetid, siger Fast Companys redaktør David Lidsky.

Den største anerkendelse af vores servicerobotter sker naturligvis gennem de mange ordrer, vi får fra kunder i hele verden, som viser tillid til vores klinisk verificerede robotter som en løsning på deres behov for desinfektion og automatisering. Når det så er sagt, så betyder det også meget for os at få en placering på så prominent en liste over verdens bedste robotvirksomheder. Det kan man kun blive stolt over, konstaterer Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

International prisregn samt blåstempling fra EU

Det er langt fra første gang, Blue Ocean Robotics får anerkendelse og hæder for sin teknologi og udvikling. I tidens løb har selskabet modtaget mere end 20 udmærkelser. Her i 2021 har servicerobotkoncernen fået international anerkendelse i form af prisen for “Best Covid-19 Response” fra Verdict Medical Devices, ligesom koncernen blev udnævnt til “Soonicorn – Top Tech Startup In Denmark to Watch Out For” på baggrund af en screening foretaget af det internationale analysehus Tracxn blandt Danmarks 2.500 teknologi-iværksættere.

Der var også en international blåstempling til selskabet fra EU-Kommissionen, da kommissionen udvalgte UVD Robots til at levere 200 desinfektionsrobotter til hospitaler i EU. Robotterne skal bidrage til at håndtere covid-19-pandemien. UVD Robots er vurderet som bedst i EU-Kommissionens gennemgang af forskellige desinfektionsrobotter, hvor den tekniske kvalitet, teknologiens modenhed, implementeringsvenlighed, responstid på teknisk support og vedligeholdelse indgår.

Udover desinfektionsrobotter udvikler Blue Ocean Robotics-koncernen også andre typer servicerobotter såsom telepresencerobotter under brandet GoBe Robots samt forflytnings- og rehabiliteringsrobotter under PTR Robots brandet.

Find Leverandører af Robotter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger