Parker Hannifin – Tidsbesparende løsning til servopresser og samlingsapplikationer

Tid er penge i industrien. Så for tidspressede ingeniører findes der en løsning til elektromekaniske presse- og samlingsapplikationer.

Push-To-Fit er en innovativ elektromekanisk løsning, der kombinerer flere af Parkers etablerede kerneprodukter i ét samlingsmodul. Alle individuelle Push-To-Fit-komponenter er designet til at imødekomme de højeste forventninger i forhold til kraft, dynamik, præcision og levetid for ingeniører, der arbejder i det generelle industrielle og selvkørende produktionsområde. Faktisk kan løsningen skaleres til en bred vifte af krav til slutapplikationer.

Kort sagt omfatter modulet en processtyreenhed, et servodrev, en motor, en elektrisk cylinder og en kraftsensor, der er forbundet med hinanden via software for at muliggøre en hurtig og nem integration i kundens processer. For eksempel er processtyreenheden fuldt ud kompatibel med og tilslutningsparat til tredjepartsenheder med dobbelt LAN-netværk og mulighed for Profinet, Ethernet IP og Modbus. Der er også flere tilgængelige driftsmuligheder, for eksempel webvisualisering, digitalt I/O og kommunikationsgrænseflader (OPC UA) med henblik på at gøre integrationen mere simpel.

Parker har sikret, at brugervenligheden får et boost med kontroloplysninger i realtid, historiske/aktuelle data, justerbar fejlrespons, definerbare bevægelsesprofiler og overvågning via tolerancevinduer eller tolerancekurver.

Servo Presses and Joining Applications Solution diagram Electromechanical and Drive Division Europe

Blandt de mange fordele ved denne stille og rene løsning er den større energibesparelse i forhold til sammenlignelige teknologier såsom hydraulik og pneumatik. Derudover muliggøres fremragende produktionsydelse ved en høj vandringshastighed på op til 450 mm/s, mens repeterbarheden er på 0,03 mm.

Push-To-Fit er skabt af Parkers Electromechanical and Drives Division og er en omkostningseffektiv og meget fleksibel løsning med mulighed for forskellige kræfter og flere slaglængder. Som følge deraf køber kunderne kun lige præcis, hvad der er brug for til deres specifikke applikation.

Når det kommer til funktionel sikkerhed, leveres Push-To-Fit som standard med hardwaren STO (Safe Torque Off). Yderligere sikkerhedsfunktioner såsom SLS (Safe Limited Speed) og andre funktioner er tilgængelige med en sikkerheds-PLC. Sikkerheds-PLC’en, der fungerer som et fejlværn over EtherCAT-master (FSoE), bruger EtherCAT-fieldbussen til at etablere sikker kommunikation uden separat ledningsføring. Den eksterne sikkerhedsbremse fuldender sortimentet og tillader sikkerhedsrelaterede anvendelser op til PLe-niveau.

Eftersom presse- og samlingsapplikationer er en af nøgleprocesserne i moderne automatiseret produktion, er der øgede krav til produktkvaliteten og statistiske analyser. For at opfylde disse krav kommer Push-To-Fit allerede med grænseflader som Q-DAS. I en tekstfil er grundlæggende oplysninger og procesdata tilgængelige i en form for nøgleværdi-database. Ud over Q-DAS understøttes andre integrerede procesdata også – for eksempel datastyringer som IPM. Via TCP/IP indsamles procesdata i en livscyklusfil for at sikre adgang. Sådanne systemer hjælper dig også med at identificere fejl på et tidligt stadie. Det er en anden grund til, at disse systemer og de påkrævede grænseflader er så værdifulde.

LÆS også: Parker – Tætningsløsninger til drikkevands- og brugsvandssystemer
Parker Hannifin Danmark ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *