Gode grunde til at vælge helårsdæk til din bil

Dækkene på din bil har stor betydning for din sikkerhed under kørsel, mens valg af dæk også kan spille ind på andre ting som eksempelvis din brændstoføkonomi, når du suser nedad landevejen.

Mellem bil og vej er dækkene den eneste kontaktflade, og det er derfor indlysende, at dækkene spiller en stor rolle i arbejdet med at holde din bil på vejen og sørge for, at den bremser og stopper, som den skal.

Derfor er det ikke helt lige meget, hvilke dæk du vælger, hvorfor det er en god idé at undersøge de forskellige dæktyper, inden du køber.

Du kender sikker til bilejere, som hvert år skifter mellem sommerdæk og vinterdæk, og det kan da også være en god idé – men der findes et alternativ. Du kan nemlig købe helårsdæk, så du kan undgå besværet med at skifte frem og tilbage to gange om året.

Skal du vælge helårsdæk?

Helårsdæk er en mellemting mellem sommer- og vinterdæk, hvorfor de som udgangspunkt kan bruges hele året. Om helårsdæk er det rette valg for dig afhænger dog af, hvor du kører, og hvor meget du kører.

Hvis du bor udenfor byen og er afhængig af at komme ud og køre hver dag, er helårsdæk ikke den bedste løsning. Helårsdæk har nemlig ikke de samme egenskaber i sne og frost som vinterdæk, hvorfor du kan risikere at sidde fast eller køre af vejen, hvis du bruger helårsdæk, når vejene er glatte af frost og sne.

Bor du til gengæld i byen, hvor du klarer de fleste af dine daglige gøremål, kan helårsdæk være en rigtig god løsning. I byerne bliver vejene ryddet for sne og saltet, hvorfor et sæt vinterdæk som udgangspunkt ikke er nødvendigt. Kører du rigtig meget i bil, er det dog en god idé at skifte mellem sommer- og vinterdæk, da helårsdækkene slides hurtigere.

LÆS også: Leder du efter en lejlighed på Frederiksberg?
Gode grunde til at vælge helårsdæk til din bil's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *