Hans Følsgaard – Radar måler niveauet i tanken

Hans Følsgaard A/S-agenturet, Turck, bevæger sig hele tiden på den teknologiske forkant af proces- og automationsvirksomhedernes behov. LRS510-niveaumåleren løser problemer ved niveaumåling af forskellige medier i tanke og siloer med brug af radarteknologi

I teknologiens værktøjskasse befinder der sig efterhånden stadigt flere specialværktøjer i form af komponenter, der kan udføre meget specifikke opgaver. Men ideelt set ville det jo være bedre med komponenter, der var lige så alsidige som svensknøgler og præcise som kirurgiske skalpeller. Og hvis komponenterne samtidigt kunne kommunikere i et sprog, som alle kunne forstå, så ville mange opgaver inden for proces- og automationsbrancherne bliver meget lettere. Og det er vel netop dén opgave, som de teknologiske fremskridt skal kunne løse?

Hans Følsgaard A/S-agenturet, Turck, er rigtig fiffig til at designe en række teknologiske fremskridt ind i deres komponenter og systemer til industrien – og det medvirker til at give et udbud af produkter, der kan løse mange forskellige opgaver med den samme komponent. Et godt eksempel er Turcks LRS510-niveaumåler, som kan måle indhold i siloer og tanke uden, at man behøver at spekulere over, hvilket medie, man måler på, eller kommunikationen fra sensoren til systemets OT- eller IT-hierarki.

LRS510 benytter radar frem for ultralyd, svømmere eller anden teknik til måling af afstanden til overfladen af emnet i tank eller silo, og radar er ganske ufølsom over for mediet. Væsker, granulater og andre medier kan niveaubestemmes lige præcist med samme niveaumåler. Radarteknologien er sværere ”at snyde” end andre målemetoder. Måleafstanden er op til 10 meter, hvilket række til mange formål.

Tilslutning sker via en M12-forbindelse, og Turck leverer niveaumåleren med IO-Link protokollen som standard. Der er også versioner til de ældre, men stadigt populære 0-10V og 4-20mA protokoller.

Ved montage kan man indstille radarstrålens spredning til enten 5 eller 10 grader, så niveaumålingen kan optimeres til tankens eller siloens udformning. Den minimale læseafstand har Turck sat til 35 centimeter.

LÆS også: Hans Følsgaard – Øget produktivitet – Trådløs ‘Call for parts’ løsning
Hans Følsgaard A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger