For en glat glidende pose – nyt igus coatingpulver for fødevareteknologi

FDA-konformt polymerpulver IC-05 med fire gange længere levetid end IC-01 sikrer slidstærk metalplade

Uanset om i doseringssystemer, på transportører i fyldesystemer eller i mærkningsteknologi: finder du metalplader og komponenter der er udsat for friktion i alle disse anvendelser. For at øge levetiden for metalkomponenter, har igus nu udviklet et nyt coatingmateriale. Den sprøjtbare IC-05 tribopolymer beskytter følsomme og små lejepunkter samt glideflader. Den er optisk erkendelig ved sin blå farve og er godkendt for brug i fødevareteknologi. I testen var materialet i stand til at overbevise med fire gange længere levetid end coatingpulveret IC-01.

I dag er det umuligt at forestille sig fødevareindustrien uden automatiserede systemer. Men hvad sker der hvis en flaske vælter på fyldningslinjen eller en pakke suppe bliver fanget i emneslidsken og rives op? Scenarier der fører til ikke-planlagt nedlukning, og koster tid og penge. Bevægelige maskinkomponenter med lav friktionskoefficient er efterspurgte her. For at give føringsplader, metalliske slidsker eller endda komponenter med komplekse geometrier en høj slidstyrke, har igus nu udviklet et nyt coatingmateriale specielt for brug i fødevareteknologi. Den højtydende IC-05 polymer opfylder FDA krav og EF10/2011 regulativer og er derfor ideelt egnet til fødevarekontakt. Den blå farve gør den optisk genkendelig. Materialet reducerer markant friktionskoefficienten for de coatede komponenter og øger levetiden og tilgængeligheden for udstyret. Det forbedrer også produktsikkerheden og reducerer omkostninger. Smøremidler kan elimineres fuldstændigt. Pulvermaterialet kan enten sprøjtes på ønskede komponenter af brugeren eller af igus. Der er mulighed for lagtykkelser på 60 til 120 µm. “Specielt på steder hvor der ikke er plads til et glideleje, er coating af bevægelige dele der er udsat for slitage, en god ide”, forklarer Stefan Loockmann-Rittich, leder af iglidur glideleje divisionen hos igus GmbH.

Laboratorietests afslører fire gange længere levetid
igus testede slidstyrken for de coatede komponenter på det interne 3.800 kvadratmeter testlaboratorium i Köln. Her blev en komponent coatet med IC-05 sammenlignet med en identisk komponent coatet med standardmaterialet IC-01 i diverse testopsætninger. Den FDA-konforme komponent imponerede med en fire gange længere levetid. Udover IC-05 tilbyder igus fem andre coatingmaterialer, for eksempel, for applikationer i højtemperatursområde eller med høj kemisk resistens.

LÆS også: igus – e-spool flex til kontinuerlig panelfødning i industrielle robotter
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *