UniPoint – Det bæredygtige og 100% recirkulerbare sikkehedsbelysningssystem

Aalto Escap er batterifri teknologi, der giver større sikkerhed og en renere fremtid

Byggeriet står for ikke mindre end 40 pct. af den samlede danske CO2-udledning. Over en bygnings totale levetid udgør emissioner fra konstruktion og bygge- materialer 50-75% af dens samlede CO2-belastning. Flere undersøgelser viser, at brug af træ kan halvere udledningen. Et nyt gennemgribende forskningsprojekt på Instituttet BUILD på AAU skal udvikle regnemodellen og dokumentere træbyggeriets miljømæssige potentiale.

For at bidrage til den grønne omstilling, udlede mindre CO2 og i samme åndedrag anvende materialer, der kan recirkuleres, kan UniPoint tilbyde markedets eneste bæredygtige sikkerheds-belysningssystem.

Systemet består af selvstændige stand-alone armaturer med indbygget energikilde. Teknologien er baseret på effektive LED lyskilder og brugen af super kondensatorer i stedet for miljøbelastende batterier, som er den fremherskende teknologi. Alle materialer er genanvendelige og indeholder ingen skadelige kemikalier eller stoffer af nogen art. Ligeledes kan systemet bruges i et meget stort temperaturspænd fra –25 til +35.

Det der også bidrager til mindre CO2 udledning er systemets korte opladetid på under 4 timer, normale systemer tager over 20 timer, samt den ekstremt lange levetid på både lyskilder, elektronik og kondensator på op til 15 år eller mere.

Installationen er hurtigere og mindre materialetung og giver derfor også et mindre CO2 bidrag.

Endnu et bidrag til mindre CO2 udledning er de meget lange serviceintervaller. Systemet tester sig selv og giver alarm til den centrale software, ”hvis” der opstår en fejl, dvs. at der ikke skal bruges menneskelige ressourcer på test og eftersyn med relativt korte intervaller.

Batteriskifte er den mest servicetunge omkostning og derfor den største CO2 bidrager i konventionelle systemer med 2,5-5 års interval på batterier i selvforsynende armaturer og mellem 4-8 år på batterier til centrale anlæg.

Systemet er så sikkert og velafprøvet, at vi tilbyder en garantiordning på hele armaturet på 10 år.

Overvågningssoftwaren kan overvåge 30 geografiske adskilte lokationer, og derved kan en overvågning ske fra centralt hold.

Er du blevet interesseret og gerne vil vide mere til dit lav-emission eller svanemærkede byggeri, så læs mere her eller kontakt Direktør Torben Lohse på tlo@unipoint.dk eller Tlf.: 96277800.

LÆS også: UniPoint – forhandler af Embedded Acoustics BV STI-PA måleinstrumenter
UniPoint A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.