2K tilbyder Varmevekslere og pladevarmeveksler

Varmeveksler (HEX – heat exchanger) eller pladevarmeveksler (PHE, GPHE – plate heat exchanger, gasketed plate heat exchanger) også kendt som en varmeveklser, der er opbygget af prægede plader og pakning, samt en ramme med bolte (eller den kan være loddet / svejst sammen (BHE – brazed plate heat exchanger), hvor der er en væske på hver side af pladen.

Mellem den faste og den bevægelige stativplade ophænges kanalpladerne i styreskinnerne og sammenspændes ved hjælp af tilspændingsboltene.

Tætningen mellem kanalpladerne udgøres af en gummipakning, limet i pakningsrillen rundt portene og langs pladens periferi. For portene er pakningen dobbelt og ved en eventul lækage føres mediet gennem et dræn til det fri.

Plader kan sammensættes i en bred/smal konfiguration, når kun een væske med store partikler kræver brede åbninger, eller i en medium/medium konfiguration, når begge væsker skal bruge det ekstra strømningsområde. Begge udformninger opnås med en enkeltpladegeometri. Der dannes en gennemstrømningskanal mellem to tilstødende plader ved hjælp af pakningerne.

Placeringen af pakningerne danner et kanalsystem gennem hele pladepakken, som de to medier strømmer igennem. Væske flyder parallelt hen over kanalpladerne, i modstrøm, for at give den højeste effektivitet.

Varmevekslerplader fremstilles med to forskellige pilevinkler – en stump vinkel, som giver en høj-theta plade, og en spids vinkel, som giver en lav-theta plade. Sættes de 2 sammen, fåes en medium-theta.

HOVEDKOMPONENTER

Cipriani’s (www.cipriani-phe.com) pladevarmevekslere er opbygget af et antal kanalplader indspændt mellem to stativplader ved hjælp af bolte.
Denne opbygning gør, at enheden let kan åbnes for eftersyn, rensning og evt. udbygning.

Cipriani’s PHE er trykprøvet på fabriken før levering.

Figur 1. (herunder) Hovedkomponenter
1. Fast stativplade
2. Bevægelig stativplade
3. Øvre styreskinne
4. Nedre styreskinne
5. Støtteben
6. Kanalplade
7. Tilspændingsbolt
8. Tilslutning

Udformningen af ​​pladen og pakningen sikrer, at der ikke er nogen forurening fra den varme til den kolde side, og udformningen af ​​plademønsteret vil sikre, at varmetransmissionen bliver så effektiv som mulig ved at skabe turbulens. Pladens mønster er i mange tilfælde sildebensmønsteret, og vinklen på dette vil skabe trykfaldet, men lige så vigtigt er det mønsteret der bestemmer effektiviteten.

En varmeveksler er et system, der bruges til at overføre varme mellem to eller flere væsker. Varmevekslere bruges i både køle- og opvarmningsprocesser. Væskerne adskilles af en fast væg for at forhindre blanding. De bruges i vid udstrækning i rumopvarmning, køling, klimaanlæg, kraftværker, kemiske anlæg, petrokemiske anlæg, petroleumsraffinaderier, naturgasforarbejdning og spildevandsbehandling.

Pakninger i pladevarmevekslere: Kombination af gummiblandingen involverer en kompliceret udvælgelsesproces. Arbejdsmiljøet, servicetemperatur, tryk og samspillet mellem pakningsmaterialet og pladerne hjælper med til at bestemme det endelige valg af materialer. Normalt er det anvendte materiale elastomer, der passer til den faktiske kombination af temperatur, kemisk miljø og andre faktorer.

En pladevarmeveksler er en type varmeveksler, der bruger tynde korrugerede metalplader til at overføre varme mellem to væsker. Dette har en stor fordel i forhold til en konventionel varmeveksler som rørvekslerne (S&T – Shell & Tube), fordi væskerne udsættes for et meget større overfladeareal, da væskerne spredes ud over pladerne, og der skabes meget mere turbolens. Dette letter overførslen af ​​varme og øger hastigheden af ​​temperaturændringen kraftigt. Pladevarmevekslere er nu almindelige, og endda små loddede versioner bruges i varmtvandssektionerne i millioner af kombinationskedler. Den høje varmeoverførselseffektivitet for en så lille fysisk størrelse har øget det varme varmt vand til hjemmet (DHW) strømningshastighed for kombinationskedler. Den lille pladevarmeveksler har haft stor indflydelse på husvarme og varmt vand. Større kommercielle versioner bruger pakninger mellem pladerne, mens mindre versioner har tendens til at være kobberloddet.

En pladevarmeveksler er en type varmeveksler, der bruger metalplader til at overføre varme mellem to væsker. Dette har en stor fordel i forhold til en konventionel varmeveksler, fordi væskerne udsættes for et meget større overfladeareal, da væskerne spredes ud over pladerne. Dette letter overførslen af ​​varme og øger hastigheden af ​​temperaturændringen kraftigt. Pladevarmevekslere er nu almindelige, og endda små loddede versioner bruges i varmtvandssektionerne i millioner af kombinationskedler. Den høje varmeoverførselseffektivitet for en så lille fysisk størrelse har øget det varme varmt vand til hjemmet (DHW) strømningshastighed for kombinationskedler. Den lille pladevarmeveksler har haft stor indflydelse på husvarme og varmt vand. Større kommercielle versioner bruger pakninger mellem pladerne, mens mindre versioner har tendens til at være hårdloddet.

LÆS også: 2K Klima- og Køle Distributøren – Ekspert i fancoils
2K Klima- og Køle Distributøren's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger