Fagerberg – Sikker og præcis kondensatovervågning med Gestra

Gestras OR52 er det optimale valg af overvågningsudstyr, når der er risiko for indtrængen af emulgerede og transparente væsker – f.eks. olie og fedt – i dit anlæg. Med OR52 er du sikret stor driftssikkerhed, pålidelighed og nøjagtighed i barske omgivelser med både støv, fugt, varme og vibrationer.

På mange anlæg anvendes der damp/kondensat til olieforvarmning. Derfor er der risiko for indtrængning af olie eller fedt i kondensatet, som potentielt medfører, at stofferne kommer ind i kedlen via fødevandet, hvilket giver store problemer i form af skumdannelser og opkog. Når overfladeniveauet på kedelvandet ikke længere er en veldefineret størrelse, er der risiko for nogle af de farligste situationer i forbindelse med kedeldriften: at hedefladerne blottes uden at tørkogssikringerne aktiveres, eller at aflejringer forhindrer indfyringskanalen i at komme af med varmen, hvorved den kollapser.

Derfor er bekendtgørelsen om trykbærende udstyr (Direktiv 97/23/EC) blevet udformet. Den er med til at sikre, at uønskede stoffer fra kondensatsystemer ikke kommer tilbage i fødevandet, hvor de farlige situationer kan opstå.

Til det formål har Gestra udviklet en olie/fedt turbiditetsdetektor type OR52, som har:

• TÜV-typegodkendelse til brug på kedelanlæg uden stadig overvågning i op til 72 timer
• GL-typegodkendelse (Germanischer Lloyd) for kondensatovervågning på skibe

OR52 fungerer via optisk måling af kondensatet

Gestra OR52 fungerer via et optisk måleprincip, hvor en delstrøm af kondensatet strømmer gennem et cylindrisk glas, som gennemlyses. Lysintensiteten er et nøjagtigt udtryk for forureningsgraden og måles af 2 fotoceller. Den målte forurening angives i ppm og vises direkte i transmitterens digitaldisplay. Måleområdet er 0…25 ppm. Der er desuden en 4-20 mA udgang for eventuel fjernvisning.

Stor brugervenlighed

• Klar indikation af måleværdi, grænseværdier og fejl
• Nem installation, kalibrering og anvendelse
• Kan rengøres uden afmontering
• 2 frit justerbare switchpunkter med variable tidsforsinkelser

Sensorenheden fås standard i støbejern GG-25 eller alternativt i rustfrit stål 1.4580, f.eks. til brug i food- og farma-sektoren.

Andre uønskede stoffer i kondensatet

Er der risiko for indbrud af totalt opløselige stoffer, som f.eks. syre/lud i anlægget, vil dette oftest betyde en forøgelse af ledningsevnen. I sådanne tilfælde er der også tilsvarende krav om overvågning af fødevandet. Gestra tilbyder også forskellige former for udstyr til ledningsevneovervågning – naturligvis med alle relevante godkendelser.

Kontakt Fagerberg for en snak om mulighederne for kontrol og overvågning af din kedel og dit kondensatsystem, og læs mere om Gestras OR52 her.

LÆS også: Fagerberg – Hvordan kan du være sikker på, at din flowmåler viser korrekt?
Fagerberg A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger