BG Group er ’flyttet ind i fremtiden’

BG Group har ikke siddet på hænderne det seneste år. Udover at skulle følge med efterspørgslen på grønne løsninger har den fynske koncern haft travlt med at rykke videre til nye og langt mere rummelige omgivelser. Den 1. juni kunne medarbejderne, der nu er vendt retur fra hjemmekontorerne, derfor indtage et gennemrenoveret domicil med rige muligheder for udvikling og trivsel på højt niveau.

Imens visse brancher døjer med opsagte medarbejdere og lukningstruede virksomheder, præges bygge- og anlægsbranchen af mangel på både materialer og arbejdskraft. Ifølge Danmarks Statistik og SMV Danmark er byggebeskæftigelsen således højere pt., end før Coronakrisen gjorde sit indtog i 2020.

Denne tendens har i høj grad gjort sig gældende hos BG Group, der er administrationsselskab for BG Byggros i Danmark, Norge og Sverige samt BG Millag, BG Termic Plus, BG Burcharth og Vexti. Selskaberne leverer en lang række specialiserede løsninger til industrien samt bygge- og anlægssektoren, herunder bl.a. grønne vægge og tage, tekniske industriartikler, varme- og ventilationsprodukter, membraner samt løsninger til gylle og regnvandshåndtering. Ca. 20 gange dagligt forlader fragtbiler koncernens matrikel med lasten fuld af varer til kunder over hele verden.  

Mere end fordobler pladsen 

BG Group har nu valgt at rykke teltpælene op og fraflytte den tidligere beliggenhed på Egegårdsvej i Odense. Dermed får de mere end 90 medarbejdere, der er fordelt på hhv. salg, logistik, indkøb, økonomi, marketing og IT, ikke bare gennemrenoverede lokaler beliggende i den hæderkronede armaturleverandør Damixas forhenværende domicil. Med 15.000 lagerkvadratmeter og 2000 kvadratmeter målrettet administrationen rummer de nye omgivelser i det nordøstlige Odense mere end dobbelt så meget plads som det gamle domicil.

– Vi har foretaget denne opgradering af vores faciliteter, fordi vi tror på fremtiden. Vi mærker generelt en voksende efterspørgsel på intelligente løsninger, der ikke mindst imødekommer den grønne udvikling inden for bygge- og anlægsbranchen samt industrien. Samtidig har vi tillid til, at dette vil fortsætte, siger Anders Kjeld, der er adm. direktør i Byggros Holding.

Nye rammer for trivsel og udvikling  

Anders Kjeld glæder sig over, at de driftsmæssige udfordringer med begrænset lagerplads og en lettere sammenstuvet administration nu er et overstået kapitel. Med ’fremtidens arbejdsplads’ får BG Group således ikke bare optimale rammer til at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø. Det bliver også nemmere at udfolde og facilitere den højt specialiserede viden og knowhow, der alle dage har udgjort en hjørnesten i koncernens måde at arbejde på.  

– Jeg hilser det først og fremmest velkomment, at det unægteligt vil skabe bedre rammer for vores dygtige medarbejderne – eksisterende såvel som nye – at den enkelte nu får langt mere plads samt adgang til bedre fællesarealer. Det gælder blandt andet vores kantine, men også lokaler til motion o.a. kollegiale aktiviteter, siger Anders Kjeld og fortsætter:

– Samtidig giver den megen plads mulighed for en stor og kærkommen udviklingsafdeling til test og udvikling af blandt andet vores ventilationsanlæg. Dertil får vi rigtig gode stationære udstillingsmuligheder samt et omfattende showroom. Sidst men ikke mindst giver konferencesalen de bedst mulige betingelser for at facilitere faglige arrangementer, seminarer og uddannelsesaktiviteter. På den måde baner de nye omgivelser vejen for endnu større videndeling og udfoldelse af fagkundskab inden for vores kompetenceområde. I sig selv er dette en kærkommen opgradering, som vi glæder os til at udnytte til fulde, påpeger han.

Markedet viser tillid   

Anders Kjeld forklarer, at koncernen har gennemgået en stabil vækstperiode de senere år, som er forårsaget af en række faktorer. Helt generelt har den haft held til at holde sig på forkant med efterspørgslen på innovative og grønne teknologier, der er understøttet af højt kvalificeret teknisk support.

BG Group har desuden været involveret i en række interessante og nyskabende løsninger inden for skybrudssikring og regnvandshåndtering. Dertil kommer udviklingen af nye forretningsområder, eks. i form af selskabet Vexti, der leverer specialkonstruerede vækstmedier til brug i forbindelse med etablering af urbane grønne væresteder.

– Selvom 2020 for mange har været lig med træge processer og forrykkede opgaver, så har vi hverken oplevet stilstand i markedet eller påpasselighed i forbindelse med projekter. Tværtimod har vores kunder og samarbejdspartnere mødt os med stor entusiasme og tillid, hvilket har været et fantastisk skulderklap.

Det fortæller Anders Kjeld og understreger, at alt er gået som planlagt med at ’flytte ind i fremtiden’ på Østbirkvej 2, der blev koncernens officielle adresse pr. 1. juni. 

LÆS også: BG Burcharth – Vi er specialister i koblinger
BG Burcharth A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.