Modulproducent styrker konkurrenceevnen ved at være klar med ny, energioptimeret modulløsning

Fra den 1. juli gælder de nye, skærpede regler i Arbejdstilsynets bekendtgørelse om indretning af skur- og mandskabsmoduler. Derfor har man hos den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner været i fuld gang med produktudviklingen med fokus på energioptimering og ikke mindst for at imødekomme de nye krav om indretning. For selvom man fortsat må anvende de gamle løsninger, vurderer direktør i ABC Pavilloner, at det styrker virksomhedens konkurrenceevne at være blandt de første, der kan tilbyde begge dele.

For lidt over to år siden blev 3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren enige om, at skur- og mandskabsmoduler på byggepladser skal indrettes med aflåselige baderum for at gøre det muligt for flere køn at dele faciliteter. Dét blev startskuddet til en ændring af reglerne i bekendtgørelsen for indretning af mandskabsfaciliteter, som per 1. juli træder i kraft, og dermed skal mandskabsmoduler produceret fra og med skæringsdatoen opfylde en række nye, skærpede krav til faciliteterne.

Hos blandt andre ABC Pavilloner i Engesvang har bekendtgørelsen medført større ændringer, da det generelt set ikke er muligt blot at ombygge eksisterende moduler for at opfylde kravene. Derfor har virksomheden designet og fremstillet helt nye moduler for at være forberedt på de nye regler:

– Det har krævet en del arbejde at blive klar til de nye regler i Arbejdstilsynets bekendtgørelse, og derfor ser vi også, at flere virksomheder lige nu blot fortsætter udlejningen af de gamle, hvilket stadig er lovligt. Vi har dog valgt at prioritere en tidlig udvikling af de nye vogne, så vi fremadrettet kan give vores kunder mulighed for at vælge mellem begge løsninger. Det sætter os nemlig i en meget bedre konkurrencemæssig position, mens vi samtidig kan vise vores kunder, at vi hele tiden udvikler os med henblik på at kunne tilbyde dem de nyeste produkter, fortæller direktør i ABC Pavilloner, Kjeld S. Facius, og uddyber:

– Derfor har vi nu bygget nogle helt nye 10-mands combimoduler, da de tidligere eksempelvis ikke kunne opfylde kravet om gulvareal. De nye moduler er således designet med kantine, bad- og toiletfaciliteter, som opfylder alle de gældende regler for indretningen. Og allerede fra den 1. juli kan vi således tilbyde vores kunder muligheden for at leje de nye mandskabsmoduler.

ABC Pavilloner har benyttet lejligheden til at starte helt fra bunden med at designe og indrette de nye moduler, og her har virksomheden valgt også at gå det ekstra skridt ved at energioptimere mandskabsmodulerne og dertil at isolere ydermurene yderligere samt installere varmepumper.

– Vi har valgt at gribe muligheden for at videreudvikle vores 10-mands combimoduler, som vi foreløbig har produceret tolv af. Når vi alligevel var i gang med en større designproces, så gav det rigtig god mening at energioptimere og ligeledes at efterisolere for at undgå unødigt varmetab gennem ydermurene. På den måde bliver ressourcerne bedre udnyttet, hvilket er i tråd med vores ambitioner om at producere mere bæredygtigt og reducere mængden af udledt CO2, forklarer Kjeld S. Facius.

De nye indretningsregler gælder kun for mandskabsvogne, som produceres fra den 1. juli 2021 og efter. Dermed behøver eksisterende mandskabsvogne ikke at opfylde kravene, og de må fortsat gerne udlejes.

– Vi forventer, at der stadig vil være en stor efterspørgsel på de eksisterende vogne, idet de som hovedregel er billigere. Mandskabsvogne kan holde i mange år, og derfor vil de formentlig cirkulere rundt på byggepladserne i lang tid endnu, slutter Kjeld S. Facius.

Se Leverandører af Pavilloner her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger