En miljøvenlig tagpap er nu tilgængelig

Katepal Oy lancerer, som de første på det danske marked, en tagpap af gummi og bitumen under produktnavnet Katepal Green, som er fremstillet af bæredygtige genbrugsmaterialer.

Med Katepal Green tagpap erstattes en del af bitumen, fremstillet af fossile materialer, med fyrrenåleolie.

”Ydermere er der anvendt genbrugte PET-flasker til det forstærkende lag i tagpappen”, siger Lasse Rajala, produktchef hos Katepal Oy.

Katepal er den største bituminøse tagdækningsfabrik i de nordiske lande, der årligt eksporterer ca. 6 mio.kvadratmeter til Danmark, Sverige og Norge.

Virksomhedens udfordringer i udviklingen af Katepal Green serien, som begyndte i 2019, bestod i at finde egnede biobaserede råmaterialer og leveringsmetoder. Bitumen leveres typisk til fabrikken i varm tilstand og i store tankvogne. Mængden af Katepal Green-tagmateriale har været mindre under produktudviklingsfasen, hvorfor der kun er blevet brugt én tønde fyrrenåleolie af gangen.

”Vi har bygget en opvarmet beholder, som kan modtage en tankfuld fyrrenåleolie. På denne måde har vi allerede forberedt os på stigningen i efterspørgslen efter Katepal Green-produkterne – vores produktion er så effektiv og miljøvenlig som muligt,” siger Lasse Rajala, produktchef hos Katepal.

De første produkter af Katepal Green-serien er Katepal Green K-MS 170/4000 SBS underpap samt Katepal Green K-PS 170/5000 SBS overpap.

Katepal’s tagpap bliver hovedsageligt udlagt af professionelle tagdækkere i hele Danmark og resten af norden.

Produkterne er testet i henhold til de gældende EN-standarder og er testet i Finland og Sverige på rigtige tage med ældningsforsøg m.v. Produkterne er yderligere blevet testet af DBI (Dansk brandteknisk institut) iht. Broof (T2). Katepal Green serien er designet til at opfylde kvalitetsstandarderne i Danmark såvel som de øvrige nordiske lande. Produkterne er produceret uden kompromiser, men udelukkende for lang holdbarhed og med tanke for miljøet og de næste genrationer.

Den miljømæssige indvirkning af gummi bitumen-tagpappen

Katepal forbereder på nuværende tidspunkt produktspecifikke miljødeklarationer (EPD’er). Miljømæssige produktdeklarationer kan bruges til sammenligning af den miljømæssige indvirkning af produkter fra forskellige fabrikanter. Standardproduktdeklarationer om miljømæssig indvirkning kontrolleres af en tredjepart, hvilket sikrer deres pålidelighed og sammenlignelighed.

Se Leverandører af Byggematerialer her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger