Styr på sikkerheden med type 2 lysgitter fra Omron

Lysgitteret fra Omron holder enkelt og prisbilligt øje med sikkerheden omkring maskiner, hvor mennesker kan komme til skade.

Et type 2 lysgitter overvåger, om der er fare for, at en hånd eller hele kroppen kommer for tæt på maskindele i bevægelse. Lysgitteret fra Omron løser opgaven, samtidig med at Maskindirektivet overholdes.

Ideelt til simple sikkerhedsapplikationer

Lysgitterets sender og modtager danner et gitter af infrarøde lysstråler. Brydes én eller flere af strålerne, sendes et stopsignal til de bevægelige dele. Omrons F3SG-RE serie af Type 2 lysgitre er især oplagt til simple sikkerhedsapplikationer, hvor der ikke er behov for muting – altså adgang gennem gitteret, uden at sikkerhedsrelæet slår fra.

Type 2 – en omkostningseffektiv løsning

Der findes to typer af lysgitre. Type 2-lysgitteret kan ifølge EN ISO 13849 opnå kategori 2, Performance Level C og bruges derfor til beskyttelse, når der ud fra risikovurderingen kun er tale om mindre risiko for den person, der betjener maskinen. Det kan godt betale sig, når det er muligt, da Type 4 lysgitre er mere omkostningstunge.

Enkel installation og hurtig reaktion

Der er kun brug for fire ledere til installation af Omron lysgitteret, hvilket gør det lige så simpelt som en almindelig fotoaftaster. For at undgå fejl og optiske kortslutninger må der maksimalt være en spredning på ± 5˚ mellem senderen og modtageren. Da lysgitteret har en responstid på kun 5 millisekunder, kan det placeres tættere på farekilden/maskinen.

Se Leverandører af Lysgitre her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger