Lysgitre – lysgitter

Lysgitre - Lysgitre er ofte udført i et kompakt design og er af samme grund nemme at montere. Lysgitre kan erhverves til arm/fod beskyttelse og håndbeskyttelse og har indbygget sikkerhedsrelæ. På denne side finder du leverandører af lysgitre, produktnyheder om lysgitre, samt viden om lysgitre.

Leverandører af og viden om lysgitre:


Dovitech A/S

Blokken 59
3460 Birkerød
Tlf.: +45 7025 2650
E-mail: Info@dovitech.dk

www.dovitech.dk

Kompetencer: Afskærmning, Blæsere, EMC dæmpning, Endestop, Lågekontakter, Magneter, Magnetfolie, Maskinsikkerhed, Mumetal, Måletransformatorer, Nanokrystallin, Relæer, Sikkerhedsrelæer, Sikkerhedslysgitre, Spoler, Spændingssensorer, Strømsensorer, Sølvbånd, Transformere, Ædelmetal

Læs mere om Dovitech A/S


ICS A/S

Holkebjergvej 79
5250 Odense SV
Telf.: 66 17 10 74
E-mail: ics@ics.as

www.ics.as

Kompetencer: Encodere, fotoceller, Atex, dørkontakter, ultralydssensorer, lasere, display, endestop, temperaturfølere, sensorer, klemlister, lysbomme og lysgitre, måtter, niveaumåling, optisk fibre, pulsgivere

Læs mere om ICS A/S


Schmersal Danmark A/S

Lautruphøj 1-3
2750 Ballerup
Tlf.: 70 20 90 27
E-mail: info-dk@schmersal.com

www.schmersal.dk

Kompetencer: Maskinsikkerhed, Automation, Automatik, Elektronisk styring og automatik, Relæer, Sikkerhedsrelæer, Elevatorteknik, nøglebrydere, sikkerhedssensorer, optisk beskyttelse, optiske lysgitre og sikkerheds-PLC

Læs mere om Schmersal Danmark A/S


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Mere viden om lysgitre:

Lysbomme / lysgitre er opto-elektroniske enheder, der bruges til at beskytte personalet i nærheden af bevægelige maskindele med potentiale til at forårsage skade, såsom (men ikke begrænset til) presser, spolemaskiner og palleteringsanlæg. Lysbomme / lysgitre kan anvendes som et alternativ til mekaniske barrierer og andre former for traditionelle maskinovervågningsløsninger. Ved at reducere behovet for fysiske vagter og barrierer kan lysbomme / lysgitre lette vedligeholdelsen af det udstyr, de "bevogter". Driftsikkerhed og effektivitet af maskiner kan også forbedres ved brug af lysbomme / lysgitre ved for eksempel giver lettere adgang for semi-automatiske procedurer.

Lysbomme / lysgitre falder i en kategori af udstyr, kendt som tilstedeværelsesregistrering enheder. Andre almindelige Tilstedeværelsesregistrering enheder er trykfølsomme sikkerhedsmåtter og laserscannere (ofte bruges på fjernbetjent Vehicles (ROV), når i industrielle miljøer). Vigtigste anvendelse af sikkerhedsrelæer er automatisering industrier beskæftiger sig med robotcelle oprettet.

Lysbomme / lysgitre leveres som et par med en sender og modtager. Senderen projicerer et område af parallelle infrarøde lysstråler til modtageren, som består af et antal fotoceller. Når et objekt bryder en eller flere af bjælkerne et stopsignal sendes til bevogtede udstyr.

De lysstråler, der udsendes fra senderen sekventeres, den ene efter den anden, og pulseres med en specifik frekvens. Modtageren er designet til kun at acceptere den konkrete puls og frekvens fra sin dedikerede senderen. Dette muliggør afvisning af falske infrarødt lys, og dermed øger deres egnethed som komponenter i et sikkerhedssystem.

Typisk er lysbomme / lysgitre forbundet til et sikkerhedsrelæ som vil fjerne drivkraft fra faren i tilfælde af at der registreres et objekt. Sikkerhedsrelæer kan forsynes med muting funktionalitet, som gør det muligt midlertidigt deaktivere sikkerhedsfunktionen at give objekter at passere gennem lysbomme / lysgitre uden at provokere sikkerhedsrelæet. Dette er især nyttigt for maskiner, som har nogle semi-automatiske procedurer.

Lysgitre (eller lysbomme) anvendes i produktion, hvor maskindeles bevægelser udgør en fare for eksempelvis mennesker eller produkter. Lysgitre eller lysbomme sørger for at afbryde maskinen, hvis produktet eller personers lemmer kommer ind i en "fare zone", hvor en skade ville kunne opstå. Man bruger også betegnelse sikkerheds lysgitre.


SICK – FlexChain – Det fleksible og effektive detektionssystem i kaskade


24.mar 2020


FlexChain er en sekventiel sammenkobling af op til 60 individuelle sensorer til et fleksibelt konfigurerbart ”lysgitter”. Det fleksible lysgitter er ideelt til lager- og transport systemer, adgangskontrol, kontrol af overbredde samt klassifikation af objekter og grov højdeklassifikation, fordi hver enkelt sensor kan placeres præcist der hvor målebehovet er. FlexChain Kaskade/seriekobler fra sensor til sensor, og derfor forsvinder behovet for at trække kabler fra styring frem til hver eneste sensorer. Det betyder, at man sparer pladsen og den ressourcekrævende kabelføring.

>> Når sensorerne er koblet sammen adresseres og indlæres sensorerne automatisk med et tastetryk på FlexChain Host-enheden eller i softwaren Sopas. Sensorerne forhindres i gensidig påvirkning af hinanden og systemet er straks klar til idriftsættelse. Der er mulighed for at kombinere sender/modtager, refleksions- og diffuse fotoceller helt frit. 

Sensorernes rådata analyseres med indbyggede logikblokke via FlexChain Host eller videretransmitteres direkte via IO-Link, CANopen, RS-485 eller I/O-signaler. Derudover byder FlexChain på omfattende diagnosticeringsmuligheder under driften, der sørger for maksimal processtabilitet og målesikkerhed.

Enkel installation og implementering sparer tid og udgifter

Kaskade/seriekobling af enkelte sensorer sparer kabelføring og letter integrationen i det eksisterende anlæg. Sensorsystemet fås med forskellige forbindelsesled. Derfor bortfalder omkostningerne til en ekstra forbindelse - også ved komplekse installationer. Så kan FlexChain implementeres meget hurtigt, fordi hele systemet arbejder som en enhed – der er ikke brug for ressourcekrævende forbindelser i styreenheden.

Større fleksibilitet og maksimal målesikkerhed

Lysgitterets teknologi med den sekventielle taktning forhindrer, at de enkelte sensorers signaler skaber interferens. Forkerte måledata er derfor udelukkede. Det betyder, at anordninger tæt på hinanden også kan implementeres uden et stift lysgitter – og dermed bedre kan tilpasses anlæggets individuelle forhold. Desuden kan sensorteknologien vælges frit i henhold til kravene. Dermed øger FlexChain applikationens robusthed og fleksibilitet.

Komplet gennemsigtighed af system- og sensordata 

FlexChain giver fuld fleksibilitet i forbindelse med sensordata. De videretransmitteres enten direkte til styringen eller analyseres nemmest muligt i selve systemet. Derudover byder FlexChain på omfattende diagnosticeringsmuligheder – man kan til enhver tid se parametre som sensorinformationer, tilsmudsningsgrad og kommunikationens tilstand. Eftersom fejl registreres på et tidligt tidspunkt, kan man dermed effektivt forebygge driftsafbrydelser og stilstandstider.


Leuze – Ny type måling af konturer


10.feb 2020


Med det nye CMS 700i 3D system til konturmåling præsenterer Leuze for første gang på verdensplan et system til måling af volumen: En komplet løsning til fejlfri opbevaring af varer som kunden kan overvåge via en webbaseret konfiguration. CMS 700i konturmålingssystem er velegnet til udmåling af pakker i forbindelse med E-handel.

Med CMS 700i præsenterer Leuze et nyt 3D system til konturmåling for markedet. Det er baseret på CML 730i målende lysgitre, og kan tilpasses specifikke kundekrav.

CMS 700i måler konturerne og positionerne af forbipasserende emner, uanset deres form og overfladestruktur. Selv flade emner som eksempelvis plastikposer kan måles præcist og økonomisk uden komplicerede kamerainstallationer. Minimumstørrelsen af højde, bredde og længde er 5 x 50 x 50 mm. Information om emnerne kan bruges til at optimere pakning af en palle, eller til indkomne varer. Emner, der er vredet ud af form eller på anden måde ændret, bliver pålideligt opdaget, så problemer eller nedetid undgås ved automatisk opbevaring. CMS 700i forøger således systemets tilgængelighed og omkostningseffektivitet. Kunden kan nemt sætte systemet i gang og vedligeholde det via fjernkontrol med det intuitive WebConfig.

Det komplette system omfatter alle komponenter i ét varenummer, styrekabinet, montagebeslag og tilslutning. Udskiftning af komponenter sker effektivt og nemt, hvilket sparer kunden for tid og omkostninger.

Interface til Ethernet TCP/IP eller PROFINET sikrer hurtig integrering af 3D konturmålingssystemet. Systemet kan modtage data fra andet udstyr, for eksempel fra vægte eller stregkodelæsere, via et åbent Ethernet interface, og sende data videre med tidsangivelse. CMS 700i kan frit kombineres med ekstra funktioner, og er egnet til både nye og eksisterende systemer indenfor intralogistik.


Leuze – “Smart Process Gating” genopfinder Muting


24.apr 2019


MLC 530 SPG, der er et sikkerheds lysgitter med Intelligent Proces Sikkerhedsgitter, indeholder effektiv adgangskontrol uden muting sensorer, i et kompakt og pladsbesparende systemdesign til ind- og udgangs porte

MLC 530 SPG har også høj sikkerhed mod uautoriserede ændringer, men tillader ændringer af transport materiale, uden at sensorerne skal justeres.

Når sikkerheden i en farezone varetages af lysgitre, hvor materiale skal flyttes automatisk ind eller ud af zonen, bruges der typisk muting teknik. Typisk sker dette med ekstra muting sensorer, der detekterer transport materiale og som kan skelne mellem transport materiale og personale.

Et nyt produkt, der er udviklet og leveres af Leuze electronic, har en nemmere og mere effektiv løsning til denne type muting applikation, uden at der skal bruges ekstra sensorer.

Vores innovative MLC 530 SPG (“Smart Process Gating”) lysgitter bruger et kontrolsignal, der afgives af plc'en, og som sørger for afbrydelse af sikkerheden i selve det beskyttede område for at transporten af materiale kan finde sted. SPG metoden overholder kravene til transport af materiale, uden at der er behov for ekstra sensorer.

Derfor kan systemet designes til at være mere kompakt, og risikoen for fejljustering eller skader på sensorerne elimineres, ligesom udgifterne til arbejde med deres vedligeholdelse og service bortfalder. MLC 530 SPG beskytter farezoner mod uautoriseret adgang, mens materiale stadig kan komme ind og ud, uden brug af ekstra muting sensorer, i industrier med intralogistik, auto- og forpakningsindustrien.


SICK – Ét sikkerhedslysgitter – mange muligheder
Det nye sikkerhedslysgitter deTec4 kommunikerer via IO-link og kommer med udvidede diagnosefunktioner, som ovenikøbet er direkte tilgængelig på din smartphone via NFC

Lysgitret er designet til maksimal drift, med funktioner som dynamiske sikkerhedsfelter, "Smart detektion", integreret muting og reduceret opløsning. Og så kan alle funktioner konfigureres uden brug af software.

Enkel konfiguration - Hurtig opsætning
Konfigurationen af deTec4 sker uden brug af PC'er via dip-switche i systemstikket. Med dette koncept undgår man at skulle lagerføre flere varianter af samme beskyttelseslængde. Hvis uheldet er ude, skifter man kun lysgitret uden at bekymre sig om selve lysgitrets opsætning.

Detec4 har indbygget flere hjælpefunktioner for at simplificere opsætningen af systemet. En integreret laserdiode med synligt lys sammen med 8 indbyggede flerfarvede LED'er gør det muligt at indjustere lysgitret, selv om man holder hånden igennem barrieren. De 8 LED'er viser den aktuelle status/konfiguration under drift, samt en unik kode ved eventuelle fejl. I toppen af lysgitret har man desuden mulighed for at få en påmonteret endekappe med en mutinglampe.

IO-Link
For at sikre optimal produktionsstyring og dataudveksling til PLC eller cloudløsning har man med deTec4 mulighed for at få en omfattende diagnose via IO-link. Med IO-Link har man mulighed for kontinuerligt at udlæse data fra lysgitret uanset placeringen, hvilket overflødiggør andre sensorer, som fx til muting og højdemåling.

Diagnose via mobilAPP
DeTec4 har indbygget en NFC antenne, så man via en APP fra sin mobiltelefon har fuld adgang til diagnosedata så som aktuelle konfigurationsindstillinger, tekniske data, fejl historik, status på de enkelte stråler og hjælp til konfiguration.

Integreret muting
DeTec4 har en integreret muting-funktion for henholdsvis kryds-muting eller exit-only (kun udkørsel). Begge funktioner med mulighed for partiel blanking, hvilket indebærer, at den øverste stråle altid er aktiv, selv under en aktiv muting-proces. Muting sensorerne tilsluttes via et muting-stik, hvor man desuden har mulighed for at montere en ekstern mutinglampe eller tilslutning til IO-Link. Ud over muting har man mulighed for at vælge reduceret opløsning af enten én eller to stråler.


SICK – Målende lysgitter med høj præcision til alle industrielle interfaces
SICK's robuste målende lysgitter MLG-2 er med tilføjelsen af ProfiNet interface nu direkte kompatible med alle gængse industrielle interfaces

Lysgitteret er designet til at detektere emner, til kontrol af emneforskydninger, og til måling af emnehøjde.

Optimeret opløsning, scannehastighed og optik betyder, at selv transparente, små og hurtigt bevægende emner, detekteres stabilt og fejlfrit. MLG-2 er velegnet til emnehåndtering og lagerprocesser, hvor de løser alt fra simple til de sværeste opgaver.
 
>>  I hjertet af MLG-2 platformen, finder man "SIRIC" SICK's til dato mest avancerede ASIC-chip. Den forbedrer dataevalueringen, så små og transparente emner detekteres stabilt, og således at selv emner i høj hastighed kan håndteres. Udover driftsstabilitet, giver SIRIC en række kommunikationsmuligheder, til på den ene side at sende realtime data, om de enkelte strålers funktionsevne, tilsmudsningsadvarsel mv. og på den anden side at modtage data, fra en controller via IO-link. De data der sendes fra controlleren, kan være kommandoer til indstilling af tasteafstand, eller af hele kloningsfunktioner, med indstilling af alle parametre. 

Det er ikke kun i databehandlingen, at der er gode konfigurationsmuligheder. Det fysiske design er modulopbygget, så man kan vælge den højde og opløsning der passer bedst til en given applikation. MLG-2 rykker samlet set grænsen for, hvad man kan benytte lysgitrer til, med mere end 100 forskellige justerbare parametre.

PRIME OG PRO KONCEPT
SICK leverer MLG-2 lysgitterløsninger, i to tekniske niveauer Prime og Pro. Prime er en nem løsning til standardopgaver, mens Pro tilbyder den bedste og mest alsidige teknik på markedet.
 
Nemt koncept for standardopgaver MLG-2 Prime:

 • Prime anvendes til højde/bredde måling eller emne genkendelse.
 • Simple valg af opgave via display på lysgitter.
 • Hurtig montage med Quick beslag.
 • 2 strålet optisk synkronisering, afløser kabel mellem sender/modtager enhed.
 • Idriftsættelse uden PC.
 • Med kloningsfunktionen, kan opsætningen overføres til nyt lysgitter.
 • Høj modstandsdygtighed, mod hårde miljøpåvirkninger pga. god IP klasse.
 • Høj modstandsdygtighed mod spejleffekt fra blanke overflader, giver robuste løsninger.
 • Højder op til 3200 mm med 500 lysstråler, og fra 5 til 50 mm opløsning mellem lysstråler.
 • Analog eller push/pull udgang
 • Kompatible med alle gængse industrielle interfaces
    

High-end udgave MLG2- Pro for avancerede løsninger

 • Transparent emnedetektering.
 • Høj hastighedsfunktion.
 • Høj opløsning.
 • Tilsmudsningsadvarsel og høj modstandsdygtighed for snavs.
 • Evaluering helt ned på enkelt stråle niveau.
 • Forud programmerede funktioner, som positions- og diameter måling.
 • Parametreres via SICKs gratis og brugervenlige SOPAS, til løsninger af avancerede opgaver.
 • Synkronisering via kabel, giver robusthed og immunitet mod andet lysgitter
 • Kompatible med alle gængse industrielle interfaces

Kompakte lysgitre øger sikkerheden
Telemecanique Sensors™ introducerer lysgitrene Preventa XUSL, som øger sikkerheden for maskinoperatører og maskinarbejdere, der arbejder i udsatte områder med fysisk aftastning.

Schneider Electric, der står bag Telemecanique Sensors, udvider nu sit sortiment af sikkerhedsudstyr til industriapplikationer med de nye lysgitre XUSL i Preventa-serien, der dækker en bred vifte af sikkerhedsprodukter. Det nye udvalg af lysgitre kommer med indbyggede funktioner, som automatisk eller manuel start samt ekstern overvågning til f.eks. relæer og kontaktorer.

Nem installation
Med kun 29mm x 31,5mm i omkreds, er XUSL en af de mest kompakte lysgitre på markedet. Hertil kommer en ekstra høj kapslingsklasse til ekstreme miljøer, og ved hjælp af enkelt tilbehør kan XUSL opnå en kapslingklasse på IP69K. Lysgitrene kan endvidere klare omgivelsestemperaturer ned til -25° C.

Preventa XUSL holder sig inden for sikkerhedskravene og overholder sikkerhedsstandarderne op til type 4, SIL 3, PLe i henhold til EN ISO 13849-1, standarderne IEC 61508, IEC 62061, IEC 61496-1 og IEC 61496-2.

Nøglepunkter:
• Tasteafstand for lange modeller: Op til 20m for hånd og krop, type 4
• Beskyttet højde: 160-1810mm
• Responstid: 2.5-25ms
• Elektrisk tilslutning: M12, 5 pin eller 8 pin
• Beskyttelsesgrad: IP65, IP67, IP69K (specifikke modeller)
• Temperatur: -10 til +55°C, ned til -25°C for IP69K-produkter med varmesystem
• Kan sammenkobles i master/slave segmenter (specifikke modeller)