Vink farvel til faresymbolerne på byggepladsen

Som den første på markedet er injektionsmørtlen FIS V Zero fra fischer fremstillet helt uden peroxider og anden kemi, der kræver særlige hensyn. Dermed skal håndværkeren hverken bekymre sig om faresymboler, sikkerhedsdatablade eller sortering af de tomme beholdere som farligt affald. Samtidig kan både håndværkere og brugere af den færdige bygning nyde godt af den Svanemærkede løsnings bidrag til et sundt indeklima.

Så er det slut med kemiske forbindelser, der kræver særbehandling og ekstra sikkerhedshensyn for at kunne indgå i arbejdet på byggepladsen – i det mindste når det gælder håndværkerens injektionsmørtel: Her har fischer nemlig lanceret Svanemærkede FIS V Zero, der som den første på markedet hverken indeholder peroxider eller andre komponenter, som kræver særlige forholdsregler.

Patenteret ’Zero Hazard’-teknologi
– Håndværkeren skal hverken tage hensyn til faresymboler, H/P- eller EUH-sætninger, sikkerhedsdatablad eller special sortering af tomme beholdere. FIS V Zero er fremstillet med vores patenterede ’Zero Hazard’-teknologi, der sikrer maksimal sikkerhed for både mennesker og miljø, samtidig med at løsningen selvfølgelig kan det samme som den traditionelle injektionsmørtel.

Det fortæller Nordic Head of Product and Marketing Management hos fischer a/s Lars Holbæk. Han fortsætter:

– Løsningen er som den første på markedet ikke klassificeret som farlig, og håndværkeren kan derfor opbevare, transportere og anvende den helt uden særlige forholdsregler eller hensyn i hverdagen. Når beholderen er tom, kan den for eksempel bare afskaffes som ganske almindeligt affald i stedet for at skulle håndteres som farligt affald med de ekstra udgifter, det giver. Det sparer både tid og besvær.

Høj kvalitet – med mennesker og miljø i centrum
Som navnet indikerer, repræsenterer FIS V Zero den seneste videreudvikling af den velkendte og populære injektionsmørtel FIS V, der er godkendt til forankring i revnet og ikke-revnet beton samt murværk.

Mørtlen kan blandt andet anvendes til gængse opgaver som fastgørelse af parabolantenner, gelændere, stålkonstruktioner, kabelbakker og rør samt altanbrystninger. Den kan desuden anvendes ved helt ned til -15 grader C, dvs. -10 grader C i henhold til ETA, og hærder selv i vandfyldte huller. Derudover er den brandgodkendt efter R120-standarden. 

– FIS V Zero er udviklet med fokus på at gøre håndværkeren i stand til at levere høj kvalitet, samtidig med at der tages hensyn til både mennesker og miljø. Der er ingen tvivl om, at kravene til alt fra indeklimaet til byggeriets miljømæssige aftryk vil fortsætte med at stige, og derfor fortsætter vi også med at udvikle løsninger, der gør det nemmere for håndværkerne at nå i mål, understreger Lars Holbæk.

Sundt indeklima gavner både slutbrugere og udførende
At den nye injektionsmørtel leveres helt uden faresymboler eller sikkerhedsdatablade betyder i øvrigt ikke, at håndværkeren skal kigge langt efter dokumentationen. ETA-certifikation, DoP, branddokumentation m.m. er nemlig frit tilgængelige for download på fischers hjemmeside.

Derudover er FIS V Zero certificeret med både Svanemærket, A+ og eurofins guld for sin indeklimakvalitet, der betyder, at den lever op til nogle af Europas højeste indendørs emissionskrav. Injektionsmørtlen er derudover mærket med den svenske Byggvarubedömningen og SundaHus samt opført i den strengeste kategori af kemiske produkter i det ligeledes svenske BASTA/BETA-register, som blandt andet ejes af IVL Svenska Miljöinstitutet.

Lars Holbæk påpeger i den forbindelse, at den skånsomme løsning ikke kun er til gavn for slutbrugernes indeklima:

– For håndværkerne bliver det nemmere at opretholde et sundt arbejdsmiljø, når der ikke er unødig kemi eller afgivelse af emissioner til omgivelserne. Samtidig bliver det nemmere at bidrage til et grønnere byggeri, uden at det kræver en masse ændringer af de måder, man arbejder på i dag.

FIS V Zero har licensnummer 3097 0044 iht. Svanemærket.  

Se Leverandører af Mørtler her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger