SILHORKO – Central blødgøring ved ionbytning på Juelsminde Vandværk

Juelsminde Vand har fået installeret centralt blødgøringsanlæg, der nu sørger for at vandværkets godt 3.000 forbrugere har mindre kalk i vandet.

Udgangspunktet for at etablere blødgøring var en hårdhedsgrad på 19 °dH, som de ønskede reduceret til 8 °dH. Juelsminde Vand har 4 boringer som varierer i hårdhed fra 19 °dH og op til 23 °dH. Derfor var der behov for en fleksibel løsning, hvor den ønskede hårdhed kunne opnås uanset varierende hårdhed fra vandværkets boringer.

Valget faldt på ionbytning. En velkendt, simpel og driftssikker teknologi, som kræver minimal vedligeholdelse og overvågning. Løsningen er fuldautomatisk, så driften tilpasses vandværkets forskellige boringer. Det sikrer, at forbrugerne altid er garanteret 8 °dH i hanerne.

I videoen uddyber Kim Erfurt, formand for Juelsminde Vand, valget af ionbytning som løsning. Han fremhæver blandt andet, at teknologien er pladsbesparende. Det blev et centralt parameter for valget af løsning, da blødgøringsanlægget herved kunne placeres i eksisterende vandværksbygning.

LÆS også: SILHORKO – I Nye genanvendes regnvand til tøjvask og toiletskyl
SILHORKO-EUROWATER A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *