Installationskanal-løsningen er i vinkel

Kontorhuset CPH Highline i Københavns Sydhavn er zigzag-formet. Det stillede særlige krav til installationskanal-løsningen fra Wexøe – som til gengæld står snorlige.

Installationerne i det nye, bæredygtige og DGNB certificerede CPH Highline byggeri er gemt i en kanalløsning med Hagers BRS65 stålkanaler og ecoline kontaktmateriel for at give det bedste og flotteste resultat i det nye kontorhus.

Installationskanalerne matcher det nytænkende byggeri

Installationskanalløsningen er skabt af Wexøe i samarbejde med Alpha Electric, som har stået for al el-entreprise. Kanalerne skulle både skjule varmerør og kabler og samtidig passe til de radiatorer, der er monteret under kanalerne – så stålkanalerne blev lakeret i samme RAL 9016 som radiatorerne. 10-12 medarbejdere fra Alpha Electric har arbejdet på elinstallationerne i halvandet år.

Specialudviklet løsning til specifikke behov

Det zigzag-formede kontorhus giver mange gode rum og arbejdspladser med optimalt lys. Og i et hus med skarpe vinkler skal kablerne være til at løbe om hjørner med. ”Wexøe er altid parat til at udvikle en specialløsning og har fx udviklet en ’radius begrænser’ til PDS (netværkskabel), som vi trækker bagom kanalen. Så får kablet ikke skarpe knæk, og derved garanteres optimal dataoverførsel”, siger Morten Andersen, som er entrepriseleder hos Alpha Electric.

Hurtig og effektiv montering af kanalerne

Kanalerne er monteret på konsoller med påmonterede lameller, så varmen kan komme op bag kanalerne. For-montering af lamellerne i hele byggeriet har sparet meget tid. Det skete uafhængigt af maleren, og når maleren var færdig, kunne alle lameller hurtigt og nemt klikkes på konsollerne. ”Det er sindssygt hurtigt at montere kanalerne, og alle kan finde ud af det. På den konto har vi sparet tid og besvær”, siger Morten.

Fra 5 minutter til 20 sekunder pr. udtag

Samlet er der brugt omkring 2 kilometer kanal i bygningen, hvori der sidder ca. 600 ecoline udtag med præfabrikerede stikkontaktsudtag. ”Vi har brugt ca. 20 sekunder pr. udtag i stedet for de ca. 5 minutter, det tager med almindelige udtag til kabeltræk og konnektering. Så alene på montering af udtagene har vi sparet mere end halvanden mandeuge”, siger Morten og fremhæver som en yderligere fordel, at udtagene monteres uden brug af værktøj.

Se Leverandører af Kanalskinner her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger