Hans Følsgaard – Fremtidens fiberoptiske testmoduler

Efterspørgslen på datatjenester og applikationer med høj hastighed vokser hurtigt. Datacentre kan allerede nå 400G takket være de nyeste optiske moduler. De optiske netværksarkitekturer bliver mere og mere adaptive, og kapaciteten og rækkevidde er direkte relateret til udnyttelsen af kanalerne. Derfor har fremtidens netværksarkitektur brug for præcis karakterisering af optikken og fotoniske elementer involveret.

Hans Følsgaard A/S indgår samarbejde med Aragon Photonics som udvikler innovative optiske og fotoniske test- og måleløsninger til en række forskellige industrier, bl.a. fiberoptisk telekommunikation, og solenergi.

I dag kræver optiske kommunikationsteknologier et præcist billede af signaler, komponenter og systemer, inklusiv de optiske spektre. Selvom en almindelig optisk spektrumanalysator (OSA) kan give god spektral information til mange applikationer, kræver de fleste optiske teknologier meget højere opløsning for at se længere, analysere i dybden og endda spare tid når man udforsker nye ideer og lancerer nye enheder.

Optisk spektrumanalyse

BOSA er den mest avancerede og alsidige optiske spektrumanalysator med høj opløsning på markedet. Takket være unik optisk filtrering opnår BOSA pålidelige målinger og undgår artefakter og uønskede effekter. BOSAs unikke kombination af høj opløsning og stor, dynamisk rækkevidde bringer nye muligheder for målinger i det optiske domæne. BOSA viser de optiske spektre af signalerne med en detalje og præcision, der muliggør direkte måling af ydeevne for lasere og modulerede signaler.

Nøglefunktioner:

• Høj opløsning (10 MHz / 0,08 pm) og smal filterprofil rent optisk
• Bedste nøjagtighed på markedet (0,5 pm)
• Stort dynamisk område (>80 dB).
• Patenteret optisk fasespektrum
• Integreret drejelig laser og komponent analysator for maksimal alsidighed

Analyse af passive optiske enheder

High Definition Component Analyzer (HDCA) identificerer passive optiske enheder med højeste opløsning og bølgelængde nøjagtighed, den korteste måletid og størst dynamisk rækkevidde. Spektraprofilen kan måles med femtometrisk opløsning og fuldautomatisk.

Nøglefunktioner

• Realtime måling: 0,4 sekund
• Opløsning ned til 2,4 fm
• Dynamisk rækkevidde
• Bølgelængde repeterbarhed: ± 0,15 pm
• Bølgelængde nøjagtighed: ± 0,5 pm

Påvisning af vibrationer langs fibrene

High-Fidelity Distributed Sensor (HDAS)

Distribueret fiberoptisk sensing (DFOS) er en disruptiv teknologi der vil ændre måden infrastrukturer forvaltes på. DFOS kan forvandle en optisk fiber til tusindvis af sensorer og overvåge snesevis af kilometer aktiver, hvilket gør det til en meget omkostningseffektiv løsning som flere industrier implementerer hvert år. Blandt Distritubed Acoustic Sensing (DAS), som giver mulighed for påvisning af vibrationer langs fiberen, er den med en bredere vifte af potentielle anvendelser, både industrielt og videnskabeligt. Aragon Photonics giver videnskabsfolk og ingeniører det mest avancerede DAS-system, HDAS, som et værktøj til at implementere nye applikationer og viden.

Anvendelse:

• Detektion af indtrængen
• Registrering af tredjepartsinterferens (TPI).
• Strømkabelovervågning
• Trafikovervågning (veje, jernbaner…)
• Seismisk aktivitetsovervågning
• Undersøisk kabelovervågning
• Aktivets integritet
• Olie-, gas- og vandrørledninger

Hvis du vil vide mere om Aragon Photonics moduler, så kontakt Jacob Arent på jar@hf.net

LÆS også: Hans Følsgaard – Intelligent tårnlys til fremtidens produktion
Hans Følsgaard A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *