Pepperl+Fuchs R2000 LiDAR og Aarsleff Rail sikrer El-tog til tiden

I samarbejde med Teknologisk Institut har Aarsleff Rail opbygget en målevogn til opmåling af kørestrømsanlæg, som måler placering af master og køreledning og bæretov med ned til +/- 1 mm nøjagtighed mens målevognen passerer forbi med 20 km/t på skinnerne.

Aarsleff Rail har bidraget med deres omfattende knowhow fra jernbaneprojekter gennem mange år i Skandinavien og Tyskland, mens Teknologisk institut har tilføjet robotteknologi og erfaring fra AGV’er.

Målevognen er blandt andet udstyret med den hurtige og præcise R2000 LiDAR scanner fra Pepperl+Fuchs som med sin 360° synsvinkel, 250000 målinger i sekundet og en vinkelopløsning på 0,014° er perfekt til realtidsopmålinger under bevægelse også udendørs takket være de avancerede filterfunktioner. Rækkevidden er op til 60 meter på hvide emner.

Udover en markant tidsbesparelse giver målevognen fejlfri digitaliserede opmålinger af op til 100 km kørestrømsanlæg i døgnet, som kan anvendes direkte i virtuelle modelleringer. I tillæg til de digitale data er der fuld videobackup.

Takket være det fortsatte samarbejde mellem Aarsleff Rail og Teknologisk Institut forventes den første målevogn, som er opkaldt efter Ole Rømer, efterfulgt af flere målevogne med nye avancerede funktioner.

Læs mere her – Og se video her

LÆS også: Pepperl+Fuchs A/S – Ny medarbejder
Pepperl+Fuchs A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *