Endress+Hauser – IO-Link accelererer digitalisering af procesanlæg

Endress+Hauser har et omfattende IO-Link-sortiment

IO-Link vinder stadig mere frem i takt med, at der er stigende efterspørgsel efter kommunikationsstandarden, især i fødevareindustrien. Den fieldbus-uafhængige teknologi til punkt til punkt-kommunikation er nem at bruge og er en omkostningseffektiv metode til at digitalisere industrielle anlæg. Endress+Hauser, som er en førende leverandør i branchen, tilbyder et bredt udvalg af IO-Link produkter til et stort udvalg af procesparametre.

IO-Link anses for at være en etableret standard for måleinstrumenter med grundlæggende funktionalitet og tilbyder fordele som f.eks. datatransparens og yderligere kontrol via digital teknologi.

Integration af sensorer og aktuatorer med IO-Link-funktionalitet er særligt populært hos leverandører af maskiner eller skids til fødevareindustrien. Instrumenter med grundlæggende funktionalitet er især velegnet til forsyningssiden, hvor instrumenter med mange forskellige funktionaliteter helt unødvendigt ville medføre øget kompleksitet og ekstra omkostninger.

Bredt sortiment til fødevareindustrien

Endress+Hauser er en førende global leverandør af måleinstrumenter til fødevareindustrien. “Ingen anden producent har så bredt et sortiment af produkter og services. Vores omfattende IO-Link-sortiment illustrerer tydeligt det faktum. Som stærk partner inden for procesautomatisering hjælper vi vores kunder med IO-Link-sensorer til utallige applikationer,” siger Rob Sips, som er Strategic Account Manager for koncernens internationale aktiviteter.

Analoge signaler og digital kommunikation

De fleste IO-Link-sensorer kan valgfrit bruges i analog tilstand (4–20 mA) med enkle konfigurationsændringer af instrumentet, så produktionsarbejdsgange kan bevares. Hvis der kræves ekstra oplysninger som f.eks. diagnostik- og servicedata ud over de faktiske procesparametre, kan et installeret instrument med IO-Link-funktionalitet nemt skiftes til et digitalt signal.

En kurs frem mod Industri 4.0

“Selvom IO-Link ikke er den mest avancerede kommunikationsstandard til procesteknik, er teknologien omkostningseffektiv og rummer et enormt potentiale for digitalisering af procesanlæg,” siger Oliver Hansert fra Endress+Hauser Digital Solutions.

Endress+Hauser-instrumenter med IO-Link-interfaces understøtter acyklisk transmission af nyttige metadata, som sikrer en stabil og effektiv produktion. Desuden er den smarte sensorprofil designet til enkel anvendelse, hvilket gør det nemmere for anlægsoperatører at integrere sensorer i deres systemer.

Nye tilføjelser til IO-Link-sortimentet

Endress+Hauser tilbyder et omfattende produktsortiment af instrumenter med IO-Link-funktionalitet til alle relevante procesparametre. Virksomheden introducerede for nylig den kompakte Smartec CLD18-konduktivitetssensor, IO-Link-versioner af PMP51-, PMP55- og PMC51-tryktransmitterne og Deltapilot FMB50-niveautransmitteren. Med disse nye tilføjelser til IO-Link-sortimentet kan kunderne nyde godt af fordelene ved digitalisering på en omkostningseffektiv måde.

Yderligere oplysninger om IO-Link kan findes her

LÆS også: Endress+Hauser – IIoT til fjernovervågning af vandkvalitet
Endress+Hauser A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger