Kryptovalutaens bagvedliggende teknologi, og hvad den bringer med sig

Sponsoreret indhold:

Kryptovaluta har indtaget det globale økonomiske marked. Der bliver set til med både beundring og forargelse på kryptovalutaerne og den bagvedliggende teknologi. Foruden den røre, som kryptovalutaen har skabt på det finansielle marked, har den også bragt revolutionerende teknologi. 

Kryptovalutaens teknologi blev skabt tilbage i 2009, hvor den allerførste kryptovaluta, Bitcoin, så dagens lys. Antallet af kryptovalutaer er kun steget siden og det er svært at benægte den voksende interesse for denne digitale valuta. Også i Danmark kan man nu handle med hele tre forskellige kryptovalutaer hos Saxo Bank – som dog er den eneste bank, der har åbnet for handel med kryptovalutaen.  

Men hvordan kan man have en valuta uden at kunne besidde den rent fysisk? Og hvordan kan noget, der blot eksisterer digitalt være sikkert? Hvis du vil forstå, hvad der ligger bag teknologien, og hvori det revolutionerende ligger, så kan du læse med her. 

Blockchain og dens potentialer

Teknologien bag kryptovaluta kaldes blockchain, og de teknisk-interesserede ser med langt større beundring på denne teknologi end på selve valutaen. Flere eksperter ser enorme potentialer i den nye teknologi. 

Først og fremmest fremhæves den øgede sikkerhed. Blockchain er en decentraliseret database, hvor alle transaktioner lagres. De lagres ikke blot et sted, men overalt i netværket. Derfor er opbevaringen af data altså mere sikker, da den ikke blot er samlet og tilgængelig på et enkelt sted. Hvis man først har registreret en transaktion i blockchain-databasen, kan man hverken redigere eller slette den igen. Blockchain-teknologien lagrer altså alt og man kan derfor ikke så nogen tvivl om de data, der findes her. Det skaber mulighed for at modarbejde økonomisk fusk såsom korruption, svindel og ejerskabssager. Læs mere om blockchains effekt på verden her.

Med denne teknologi transporteres overførslen direkte fra afsender til modtager. Når vi foretager en overførsel, kommer pengene altid omkring bankerne, som agerer mellemmand. Med blockchain-teknologien er der ingen mellemmænd. Det er altså blot afsender og modtager, der har adgang til transaktionerne, og hvor pengene bevæger sig. På den måde udfordres bankernes magt, da deres indsigt i vores forbrug fjernes.

Forandringer teknologien bringer

Der bliver eksperimenteret med den decentraliserede blockchain og den viser sig flere steder. For eksempel udvikles der nu apps, som kører på blockchain-teknologi. De er altså uafhængige apps i modsætning til de apps, vi kender til. De kaldes dApps, og de skaber nogle andre muligheder. Læs mere om teknologien bag dApps

Datasikkerhed har været et stort tema i sidste mange år. Flere sager med usikker behandling af data har været diskuteret, EU har indført regler om persondata, og dataenes værdi er blevet tydelig. Blockchain-teknologien bringer en ny form for databehandling med sig, som giver langt større kontrol i forhold til persondata. Det kan nemlig give brugeren mulighed for at følge egen data, så man altid kan se, hvor den ryger hen, og hvordan den bliver behandlet. Med blockchain-teknologien kan man simpelthen slippe for at afgive data og dermed miste kontrollen over den, men nøjes med at udlåne den. Det er revolutionerende, da vi potentielt kan råde over vores egen data.

LÆS også: Gør arbejdsdagen mere behagelig: Fire gode tilføjelser til hjemmekontoret
Kryptovalutaens bagvedliggende teknologi, og hvad den bringer med sig's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.