Mekoprint investerer massivt i ny spåntagnings-teknologi

Den danske industrikoncern Mekoprint investerer 20 millioner kroner i ny teknologi og maskiner til avanceret 3D bearbejdning inden for et år. Investeringerne skal udbygge Mekoprints førerposition i Nordeuropa inden for flere specialistområder og tilgodese det store behov for kortere forsyningskæder.

Efterspørgslen efter højtspecialiseret spåntagning er stigende, og hos Mekoprint står man lige nu med et øget kapacitetsbehov på over 25 procent. Derfor er den danske industrikoncern i gang med investeringer for over 20 millioner kroner inden for to teknologiområder til spåntagning:

Vi vil være førende inden for både krævende fræsning og mikrodrejning, så vi kan være foran kundernes stigende behov for præcision og krav til nedbringelse af materialernes vægt. Her er vi i dag leverandør til nogle af verdens førende virksomheder, og dette forspring skal vi hjælpe kunderne med at udbygge, forklarer CEO Anders Kold.

Han siger supplerende, at Mekoprint de seneste år blandt andet er blevet storleverandør til en af verdens førende producenter af mikrodroner. Netop her er spåntagningspræcision helt afgørende for produktets performance.

Konkret investerer Mekoprint i blandt andet syvaksede maskiner til mikrodrejning samt yderligere en maskine til mikrofræsning, der kan håndtere emnestørrelser ned til 0,1 mm. Samtidig opgraderes det fuldautomatiske FMS-fræsecenter, og der investeres i tre større og mere avancerede CNC-fræsere for at udbygge den nuværende kapacitet, hvor der kan håndteres emner på op til 3 meters længde.

Ifølge Anders Kold er det særligt mikrobearbejdning og højt automatiseret produktion af større emner, der er i vækst. Mekoprint er en af de få i Nordeuropa, der kan levere krævende præcision helt ned til 1-2 micron i klimarum. Denne kompetence er særligt relevant inden for medicoindustrien samt finmekaniske nichevirksomheder, der har et øget behov:

– Vi får adgang til den nyeste teknologi og kan nu udvide vores produktområde yderligere. Samtidigt taler vi ind i en global trend, der er blevet kraftigt forstærket under coronakrisen. Flere og flere europæiske kunder hjemtager produktion fra andre regioner for at forkorte forsyningskæderne. Denne udvikling forventer vi os meget af i de kommende år, fortsætter Anders Kold.

Mekoprint har gennem alle år haft en ambitiøs og langsigtet investeringsstrategi med et samlet investeringsniveau tæt på en milliard kroner i virksomhedens levetid. Grundholdningen i den familieejede industrikoncern er at have egen fuldautomatisk teknologipark med flest mulige processer in-house med henblik på at blive valgt som totalleverandør:

– Inden for spåntagning og andre teknologiområder er det vores klare mål at kunne færdigproducere kundernes emner inkl. den ønskede overfladebehandling, hvor vi selv har blandt andet anodisering, pulver- og vådlakering samt slutmontering, hvis dette ønskes, slutter Anders Kold.

LÆS også: MEKOPRINT INVITERER PIGER TIL GIRLS´ DAY IN SCIENCE
Mekoprint A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger