WINTEC – Højvandssikring i Roskilde og Silkeborg

AquaBlokk™ og AquaWall™ præfabrikerede slusesystemer fra WINTEC.

Jyllinge Nordmark

Højvandssikringen af Jyllinge Nordmark stod sin prøve før og efter stormen Malik som viste tænder den sidste weekend i januar. WINTEC har leveret sluseanlægget som består af præfabrikerede betonelementer af typen AquaBlokk monteret med to dobbelte sluseporte. Hele anlægget stod færdigt og kunne indvies i efteråret 2021. Sluseportene kunne for første gang for alvor lukkes i med det stigende vandtryk fra fjordsiden.

Roskilde inderhavn

I Roskilde inderhavn monterede kystsikringslaget det mobile højvandssikringssystem med Stoplogs leveret af WINTEC. Beboerne i området kunne tørskoet stå med ro i sindet og se vandet stige.

Kanoslusen i Silkeborg

Service og vedligehold af sluser og øvrige anlæg er essentiel, så man ikke står i en uheldig situation, når først varslet om stormflod bliver sendt ud. WINTEC tilbyder serviceaftaler på alle leverede anlæg. Sluseanlægget i Silkeborg har WINTEC leveret tilbage i 2003, og igennem alle årene har der været et fremragende samarbejde med Silkeborg Kommune omkring vedligehold, drift og beredskab af anlægget. I øjeblikket er WINTEC i gang med at renovere og servicere en del af sluseanlægget i Silkeborg, kanoslusen. Hele slusekammeret bliver lukket af med stoplogs, så det kan afpumpes for vand. Beton bliver renoveret for første gang i mange år og sluseportene bliver serviceret – både de gamle træporte og den nyere horisontalport. Arbejdet udføres i vintermånederne, så kanoslusen kan være klar til åbning i Påsken for sæsonen for sejlads på Gudenåen.

Faunapassagen Papirfabrikken i Silkeborg

Hos WINTEC er de stolte af det mangeårige samarbejde med Silkeborg Kommune omkring service og vedligehold af sluseanlægget ved Faunapassagen Papirfabrikken. WINTEC’s service inkluderer løbende vedligehold af sluserne, så de aldrig fejler eller sætter ud. WINTEC vejleder og forsøger at være forudsigelige med hensyn til vind og vejr i skiftende årstider, så sluserne altid yder deres funktion optimalt. Sluserne i Silkeborg sørger altid for den rette vandstand i Silkeborg havn, uanset om der er tale om højvande i tider med meget vand i Gudenåen eller ved lavvande i tider med meget tørke, så vandstanden i sø og å er lavere. Silkeborg Kommune har altid været glade for WINTEC’s budgetordning, hvor de planlægger for at fremtidssikre 20-årig sikker drift. Derfor har Silkeborg også en komplet reservedelspakke liggende på WINTEC’s servicelager. Beredskabsplan bliver opdateret hvert andet år.

Læs mere om Wintecs service her

LÆS også: WINTEC – Mobile diger med stoplogs // Svinerygsplanker
WINTEC – Big Steel Solutions's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger