Guide – Start motoren rigtigt

Softstarter eller frekvensomformer? Siemens tilbyder begge dele til dine applikationer, og vi hjælper dig på vej mod det rette valg.

Udfordringen er ens for virksomheder i alle industrisektorer: Hvordan sikrer man effektiv drift af elmotorer til mange forskellige formål – samtidig med at man tager hensyn til en lang række faktorer. Det gælder fx mekanisk belastning, effektivitet i forhold til omkostninger, gældende standarder, driftssikkerhed og energieffektivisering.

Softstarter til fast hastighed

Når du skal have en kontrolleret motorstart, men ikke har behov for at regulere hastigheden, er en softstarter det rigtige valg.

Softstartere begrænser startstrømmen og dermed også startmomentet. Det betyder mindre belastning på transmissionens mekaniske komponenter end ved direkte start.

Softstarter bruges typisk til pumper, ventilatorer, kompressorer, transportbånd, remtræk og rulletrapper, hvor der er brug for at regulere hastigheden trinløst op til motorens nominelle hastighed. 

Softstartere er væsentligt mere kompakte og billigere end frekvensomformere, og de er enkle at vedligeholde. Desuden betyder de integrerede bypass-kontakter, at motoren taber mindre energi under drift. Endelig udvikles der ikke ekstra varme, når softstarteren bruges i styreskabe – så der er ikke brug for ekstra køling.

Frekvensomformer til skiftende hastighed

En frekvensomformer kan være dyrere end en softstarter, men uundværlig, når motoren skal køre med varierende hastigheder. Med en regulering af motorens hastighed kan systemets energiforbrug justeres optimalt til det aktuelle behov. Så skal fx et trykluftanlæg levere i henhold til processens behov, så kan en frekvensomformer applikation være den rette løsning.

Frekvensomformere bruges typisk til drift af ventilatorer, pumper og kompressorer. De mange forskellige integrerede funktioner og ekstraudstyr betyder, at frekvensomformeren kan tilpasses præcist til det, de skal bruges til. Det er både brugervenligt og fleksibelt – og gør det enkelt at bruge hastighedsregulering, hvis det er nødvendigt.

4 fordele ved softstarter

  • Beskytter forsyningsnet og motor
  • Enkel at installere, servicere og vedligeholde
  • Perfekt løsning til motorer med fast hastighed
  • Afgiver ikke ekstra varme på grund af integrerede bypass-kontakter

Se Leverandører af Softstartere her

4 fordele ved frekvensomformer
  • Perfekt til motorer med variabel hastighed
  • Fleksible applikationsmuligheder
  • Robust og kompakt system gør den god til brug i krævende miljøer
  • Energibesparende

Se Leverandører af Frekvensomformere her

LÆS også: Siemens – Elektrificering af industrien – hvordan understøttes det bedst?
Siemens A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.