Diatom A/S etablerer undervirksomhed med fokus på robotløsninger

Diatom A/S sætter fokus på automatisering og har etableret undervirksomheden DIA-TECH, som vil være fuldt dedikeret til robot-, automatiserings- og dispenseringsløsninger.

Diatom A/S har i de seneste år oplevet en støt stigende efterspørgsel på automatiserings- og robotløsninger, og 2022 bliver året, hvor Diatom sætter særligt fokus på disse produktområder. Det sker med etableringen af DIA-TECH, en ny undervirksomhed til Diatom, som vil være fuldt dedikeret til automation og robotløsninger integreret med andet produktionsudstyr.

”Anvendelse af robotter i industrien er for alvor begyndt at tage fart, og i Diatom har vi mærket en støt stigende efterspørgsel på automatiseringsløsninger fra vores kunder,” udtaler Allan Orland, administrerende direktør i Diatom og DIA-TECH. 

Prisstærke cobots

DIA-TECH vil bl.a. forhandle cobots fra DOBOT og HITBOT, der begge leverer innovative og fleksible kollaborative robotarme til konkurrencedygtige priser – hvilket i høj grad sænker opstartsomkostningerne, der ofte kan være høje i forbindelse med industriel automatisering. Derfor henvender robotarmene sig ligeledes til små og mellemstore virksomheder, der ofte kan være tilbageholdende med at automatisere.

I små og mellemstore virksomheder er det særligt cobots, som efterspørges, da de ofte er mere fleksible og nemmere at implementere og anvende end mange andre robotløsninger,” fortæller Michael Petersen, der er produktchef i Diatom og DIA-TECH. ”Løsningerne er oftest en plug-and-play kollaborativ robotarm integreret med eksempelvis doseringsudstyr,” uddyber han.

In-house testcenter og 3D-printet robottilbehør

Ud over robotter og doseringsudstyr har DIA-TECH stærke kompetencer inden for 3D-visualisering og 3D-print. ”Med 3D-filer fra robotleverandørerne samt 3D-filer af kundens emne kan vi lave en 3D-visning af det færdige setup,” fortæller Michael Petersen, ”derudover kan vi tilbyde 3D-printede fiksturer, jigs, holdere eller andet udstyr til kunder med specifikke behov.”

DIA-TECH indtager R-22 den 23.-25. marts i Odense

For DIA-TECH kommer nordens største robotmesse, R-22, på det helt rigtige tidspunkt.

”R-22 kommer meget belejligt. Det giver os mulighed for at præsentere virksomheden og nogle af vores robotløsninger,” fortæller Michael Petersen. ”Vi medbringer en række af vores kollaborative robotarme integreret med bl.a. doseringsudstyr,” fortsætter han.

OM DIA-TECH
DIA-TECH er etableret i 2022 og er en undervirksomhed til Diatom A/S. DIA-TECH leverer automation og robotløsninger integreret med andet produktionsudstyr. Løsningerne er oftest en plug-and-play kollaborativ robotarm integreret med eksempelvis doseringsudstyr. DIA-TECH har ligeledes stærke kompetencer inden for 3D-visualisering og 3D-print og kan bl.a. tilbyde 3D-printede fiksturer, jigs, holdere eller andet udstyr til kunder med specifikke behov.

DIA-TECH har hjemme under samme tag som Diatom A/S og gør brug af samme administration, logistik og lager.

Besøg DIA-TECH’s hjemmeside

LÆS også: Det tekniske hjørne – Hvad er slid og hvordan forhindres det?
Diatom's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger