Klik og færdig! Juster igus drejeringslejer hurtigt og præcist

iglidur PRT drejeringslejes låsefunktion eliminerer tidskrævende justeringer

Træk i fjederbolten, drej lejet og klik det på plads: Med en ny låsemekanisme udvider igus funktionaliteten af sine smøre- og vedligeholdelsesfrie PRT-04 serie drejeringslejer til trange installationsrum. Dette sparer tid under justering i applikationer som montageborde og styrepaneler.

Monteringsværktøj finder du lige her

Monteringsarbejdere arbejder ofte med roterende samleborde. Når en komponent er monteret, drejer de bordet for at udføre det næste arbejdstrin uden at ændre deres egen position. Målet er at finde den optimale indstilling for hver rotation. Denne justering bliver hurtigt til flere timer om måneden. Især i slutningen af et skift, hvor koncentrationen er aftagende, er der risiko for at vende bordet for langt og springe et arbejdstrin over. Dette fører til dyrt efterarbejde. “For at løse disse problemer har vi lanceret en ny låsefunktion til vores PRT-04 serie drejeringslejer,” siger Stefan Loockmann-Rittich, leder af produktenheden for iglidur lejer hos igus. “Dette er en relativt simpel mekanisk enhed, men den er yderst effektiv.”

Glem aldrig et arbejdstrin igen

Låsefunktionen til PRT-04 drejeringslejet er nem at betjene: Inden den drejes, trækkes fjederbolten med hånden. Ved det næste låsepunkt (hver 90 grader som standard) klikker stiften tilbage på plads efter rotation og holder lejet sikkert på plads. Brugeren spilder ikke længere tid med yderligere justeringer. Låsepunkterne kan også bestemmes individuelt. For eksempel kan specialister dreje bordet 20 grader for at skrue et gløderør ind i en motor og derefter yderligere 70 grader for at indsætte oliepinden. Låsemekanismen gør det umuligt at glemme et trin. PRT-04 med låsefunktion er en del af et omfattende modulært system specielt designet til kompakte installationsrum og belastninger på op til 48.000 N. Kunden kan derfor konfigurere sit individuelle iglidur PRT drejeringsleje i otte dimensioner fra 20 til 300 millimeter. Ud over tilbehør som drivstifter, variable monteringsplader og spændegreb tilbyder igus tre ydre drivringe og en indre drivring til meget begrænsede installationspladser. Drejeringslejerne drives med drivremme eller tandhjul, som igus producerer ved sprøjtestøbning af meget slidstærke tribopolymerer. Som med alle sine drejeringslejer, bruger igus glideelementer med radial og aksial effekt mellem lejets indre og ydre ringe. De smørefri slæder fremstillet af iglidur J højtydende polymer sikrer, at friktion og slid minimeres. Og ikke kun når det monteringsklare system bruges i montageborde, men også i betjeningspaneler samt scene- og lysteknik.

LÆS også: Kompakt rotation med plast – igus udvikler en ny økonomisk roterende energikæde
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger