Rockfon – Nu behøver man ikke vælge mellem akustik og hygiejne

Efter to år med Corona-pandemien er kravene til hygiejne højere end nogensinde før. Samtidig lægges der i stigende grad vægt på en god akustik, der fremmer indeklimaet og det generelle velvære. For at imødekomme disse to parametre har danske Rockfon introduceret CleanSpace akustiklofter særligt udviklet til applikationer med behov for sterile miljøer, såsom fødevare- og pharmaindustrien, datacentre, kantiner og badeværelser.

Hygiejnepumper finder du her

Bevidstheden om hygiejne og sanitet er højere end nogensinde, og der bliver stadig flere rum med behov for at opretholde et sterilt miljø, og som er designet til brugernes sundhed og velvære. For at imødekomme det har Rockfon introduceret CleanSpace-produktserien, der er designet til at opretholde de højeste niveauer af renlighed. Hele CleanSpace-serien er udviklet med en enestående balance mellem akustisk komfort, rengøringsevne og modstandsdygtighed over for fugt og bakterier, hvilket hjælper til at sikre, at alle sundheds- og sikkerhedsstandarder overholdes og at den rette rengøring nemt kan foretages uden at gøre skade på lofterne.

Rengøringsmetoden bestemmer loftspladen

CleanSpace-serien omfatter fire akustiske loftpladeprodukter, der hver især er velegnede til en lang række miljøer. På den måde kan man nemt vælge den rette løsning med udgangspunkt i de hygiejniske behov i rummet. Det kunne fx være, om der er behov for ISO-klassificering til renrum, resistens overfor mikroorganismer, lav- eller højtryksrengøringsevne, UVC eller ozon rensning og lufttrykskontrol. 

Derudover har blandt andet COVID-19-pandemien skabt et øget behov for ekstra sanitet i rum, og derfor har Rockfon valgt at teste de nye lofter for en række forskellige desinfektionsmetoder – nu også UVC og ozon.

Enkelt at gennemskue

Med CleanSpace har Rockfon bestræbt sig på at gøre valget af lofter, der lever op til de strenge hygiejnekrav, nemmere for kunderne, der samtidig ikke behøver give køb på de gode akustiske egenskaber. Megan Thorn, produktchef hos Rockfon, fortæller:

– Med CleanSpace ønskede vi at tilbyde vores kunder et simpelt udvalg af akustiske loftplader, der er designet til hygiejniske miljøer. Og med simpelt mener vi bestemt ikke mindre avanceret, men enkelt at forstå. Der er så mange hygiejniske loftsplader derude på markedet, og det kan være svært at afgøre, hvilke produkter der kan imødekomme de forskellige krav til rengøringsevne. Med introduktionen af ​​vores CleanSpace-sortiment bestræber vi os på at gøre det nemt for vores kunder at forstå, hvilket loft, de skal vælge baseret på den nødvendige rengøringsmetode for deres hygiejniske rum.

Stenulden skaber velvære

Ligesom de øvrige loftsplader fra Rockfon er CleanSpace-serien lavet af stenuld, der som materiale har en lang række egenskaber, der sikrer et godt indeklima og velvære hos brugerne af rummene.

Stenuld er et naturligt lydabsorberende materiale, der giver en optimal akustik. Desuden er det hydrofobisk, hvilket vil sige, at det skyr vand og er fugtbestandigt og formstabilt, selv i rum med meget høj luftfugtighed. Endelig er stenuld et uorganisk materiale, der således ikke bidrager til spredningen af bakterier og infektion.

Fotokredit: Rockfon

Se Leverandører af Akustikløsninger her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger