Siemens klar med 14 ladestandere til medarbejdere og gæster

Nu kan medarbejdere og kunder hos Siemens i Ballerup lade 28 elbiler hurtigt og effektivt ved 14 Siemens ladestandere, som hver kan hurtigoplade to biler med 22kW. I løbet af de kommende år vil Siemens udvide med yderligere 56 ladestandere. Installationen af de intelligente ladestanderne er et af mange tiltag fra Siemens Danmark for at bidrage til en bæredygtig omstilling og nå vores fælles klimamål.

Intelligente ladestandere koordinerer med bygningsdriften

”Med de nye ladestandere gør vi det lettere for vores medarbejdere og gæster at vælge alternativer til benzin og diesel. Med stigende energipriser, ønske om større energiuafhængig og mål om grøn omstilling er det helt afgørende, at vi udnytter den eksisterende energi gennem intelligente løsninger, som både skaber bedre økonomi og større effektivitet,” siger Jesper Skou, direktør i Siemens og fortsætter:

”Det gør vi bedst ved at gå intelligent til værks. De nye ladestandere er fx integreret med vores kontorbygning, så overskydende strøm i bygningen kan deles med ladestanderne. På denne måde kan bygningsdrift og elnet arbejde samme om at udnytte den tilgængelige energi mest effektivt. Tilsvarende sikrer en intelligent tilgang, at løsningen fordeler strømmen til ladningen af biler, så bilerne deles om den strøm, der er til rådighed. Sådan kan vi udnytte den eksisterende strøm og dermed vores ressourcer på den mest effektive måde.”

Hos Siemens arbejdes målrettet på at bidrage til den grønne omstilling. Som en af de første store virksomheder i verden, satte Siemens allerede i 2014 en målsætning om at være CO2-neutral i 2030. Ved udgangen af 2021 havde Siemens nedbragt CO2-udledningen med 54 %, og Siemens fortsætter omstillingen og vil i løbet af de kommende år udvide med yderligere 56 ladestandere.

Åbne standarder skaber fleksibilitet

Anlægget består af Siemens ladestandere, som er intelligente ladestandere i høj kvalitet, der kræver et minimum af vedligeholdelse. De kan fx programmeres til at lade op, når elprisen er lavest. Ladestanderen er hos Siemens i Ballerup installeret som en fritstående enhed, men kan også integreres i andre miljøer.

”Siemens ladestanderne er intuitive, robuste og bygger på åbne standarder. Med åbne standarder har man som bruger mulighed for at lade uden at være afhængig af ladeoperatører eller abonnement. Samtidig har de et intelligent styresystem, så de er fleksible og fremtidssikrede. Vi vil med vores løsninger bidrage til at skabe en god og effektiv ladeinfrastruktur i Danmark,” siger Jesper Skou.

Designvidende lynlader

Siemens har også over lynladeren Sicharge D på hele 300 kWh, som kan tilpasses, så fire biler kan lynoplade og en bil kan oplade med almindelig AC-ladning – alle samtidigt. Modellen har vundet flere designpriser og er skabt til det offentlige rum. Den har en særlig 24″ stor touchskærm, som gør det let at hjælpe brugerne, men som også giver udbydere mulighed for at tilpasse skærmen med eget indhold som eksempelvis tilbud, menubestilling, vejrudsigter mv.

Siemens har allerede leveret ladestandere til en række danske virksomheder og organisationer i bl.a. København, Kolding, Århus og Odense.

LÆS også: Siemens – Hvordan kommer du i gang med CO2-reduktion og energieffektivisering?
Siemens A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger