DOBOT SafeSkin sikrer kollisionsfrit samarbejde mellem robot og menneske

Eksklusiv kapacitiv sensorhud til kollaborative robotter, der opfatter enhver interferens i en afstand af 15 cm og med en responstid på 0,01 sekunder. Når et objekt eller menneske registreres, enten undviger eller stopper robotarmen og genoptager automatisk driften, når objektet er væk.

Dobot CR er en serie af kollaborative robotter, der er designet til at arbejde sikkert sammen med og omkring mennesker. Robotarmene kan ydermere udstyres med SafeSkin-teknologi, som er en kollisionsforebyggende løsning, der bygger på kapacitiv nærhedsregistrering – kort fortalt en form for kapacitiv sensorhud, som CR-robotarmen kan udstyres med.

SafeSkin-teknologien opfatter enhver forhindring i en afstand på 15 cm og har en responstid 0,01 sekunder. Når den registrerer et objekt eller menneske i dens sensorområde, understøtter den to driftstilstande: Proximity Pause Mode eller Automatic Obstacle Avoidance Mode.

Proximity Pause Mode (Pause ved nærhedsregistrering af objekt):

Når en genstand eller menneske bevæger sig ind i SafeSkins registreringsområde, vil robotarmen gå i pausetilstand. Når SafeSkin registrerer, at forhindringen er væk, genoptager robotten automatisk driften.

Automatic Obstacle Avoidance Mode (Automatisk forhindringsundvigelse):

Hvis et forstyrrende objekt bevæger sig ind i SafeSkins registreringsområde, vil robotten foretage en undvigelsesmanøvre på baggrund af en planlagt undvigelsesrute og kan således fortsætte driften.

SafeSkin sensorhud er fremstillet af blød, fleksibel og vedligeholdelsesfri silikone og dækker et stort areal af armen. SafeSkin opfatter straks interferens fra enhver vinkel og kan således både sikre sikkerhed for mennesker og en effektiv drift. Ved medium og lav hastighed kan kollisioner helt undgås, og under høj hastighed kan kollisioner reduceres med 90 %.

Fordele

  • Sikkert, kontaktløst stop af robotarmen inden der opstår en kollision
  • Registrerer forstyrrende objekter i en afstand på 15 cm
  • Høj følsomhed og kort responstid på 0,01 sekunder
  • Genoptager automatisk driften, når genstanden er væk
  • SafeSkin medfører ikke tab af robottens ydeevne
  • Dækker et stort område af robotarmen.

Læs pressemeddelelsen på Dia-Techs hjemmeside

Har du spørgsmål, kontakt venligst produktchef Michael Petersen på tlf. 3679 0003 eller e-mail mp@dia-tech.dk

OM DOBOT

DOBOT, en kinesisk producent af kollaborative robotter, udvikler og producerer innovative og fleksible robotarme til konkurrencedygtige priser. Virksomheden blev grundlagt i 2015 og eksporteres allerede til mere end 100 lande.

OM DIA-TECH

Dia-Tech er etableret i 2022 og er en undervirksomhed til Diatom A/S. Dia-Tech leverer automation og robotløsninger integreret med andet produktionsudstyr. Løsningerne er oftest en plug-and-play kollaborativ robotarm integreret med f.eks. doseringsudstyr. Dia-Tech har ligeledes stærke kompetencer inden for 3D-visualisering og 3D-print og kan bl.a. tilbyde 3D-printede fiksturer, jigs, holdere eller andet udstyr til kunder med specifikke behov.

Dia-Tech har hjemme under samme tag som Diatom A/S og gør brug af samme administration, logistik og lager.

DIA-TECH's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.