Robotarme

Robotarme

Robotarme – Effektiv automatisering til industrien

Robotarme er en effektiv måde at automatisere på, da robotarmen kan udføre gentagende specifikke og programmerede bevægelser. Robotarme spiller en afgørende rolle inden for den industrielle verden og anvendes i en bred vifte af applikationer. De (som også benævnes cobots eller kollaborative robotter) anvendes i mange forskellige industrier og har til formål at aflaste/hjælpe den fysiske arbejdskraft.

Industrielle robotarme

Er automatiserede maskiner, der er designet til at udføre gentagne opgaver i industrien. De består normalt af flere bevægelige led og kan styres præcist for at udføre forskellige opgaver.

Leverandører af Robotarme:

B&R Industrial Automation A/S

Rolundvej 17-19
5260 Odense S
Tlf.: 63 15 30 80
E-mail: office.dk@br-automation.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

BILA A/S

Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Tlf.: +45 97710044
E-mail: bila@bila.dk

bila.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

CesTek Automation

Hattingvej 7C
8700 Horsens

Bogensevej 9
4200 Slagelse
Tlf.: 30 49 90 50
E-mail: info@cestek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

DIA-TECH

Industriholmen 51
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 3679 0005
E-mail: info@dia-tech.dk

dia-tech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Dansk RobotTeknik ApS

Svalehøjvej 5, port 3
DK-3650 Ølstykke
Tlf.: +45 29 86 07 15
E-mail: Info@danskrobotteknik.dk

danskrobotteknik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Diatom

Industriholmen 51
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 36 00
E-mail: info@diatom.dk

diatom.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

KSN Industri A/S

Bjerring Hede 12
8850 Bjerringbro
Tlf.: 86 68 03 00
E-mail: ksn@ksn.dk

ksn.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

KUKA Nordic AB

A Odhners Gata 15
Telf.: +45 49 70 80 00
Email: info@kuka.dk

kuka.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordland Automatic A/S

Kummerowsvej 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 9631 2020
E-mail: nordland@nordland.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RARS

Hybenvej 7
9500 Hobro
Tlf.: 81 98 75 75
E-mail: Kontakt@rars.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RoboTool A/S

Vestermarksvej 10
6600 Vejen
Tlf.: +45 76978888
E-mail: mail@robotool.com

robotool.com

Se hele vores produktprogram og profil her

STL – SystemTeknik Logistics

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 26 13 01 90
E-mail: mk@systemteknik.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Scape Technologies A/S

Østerbro 5C
5000 Odense C
Tlf.: + 45 70 25 31 13
E-mail: info@scapetechnologies.com

scapetechnologies.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Universal Robots A/S

Energivej 25
5260 Odense S
Tlf.: +45 8993 8989
E-mail: ur.ne@universal-robots.com

universal-robots.com

Se hele vores produktprogram og profil her

ViscoTec Nordic (tidl. Scanmaster)

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Tlf.: +45 45828090
E-mail: info@viscotec-nordic.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Robotarme:

Her er nogle grundlæggende oplysninger anvendelse inden for industrielt brug:

Typer af robotarme

Der findes flere forskellige typer afhængigt af deres anvendelsesområde og design. Nogle almindelige typer inkluderer svejserobotter, palletering- og depalleteringrobotter, montage- og samlelinjerobotter, og materialehåndteringsrobotter.

Bevægelsesmuligheder

De kan have forskellige grader af frihed i deres bevægelse. For eksempel kan en robotarm have tre, fire, seks eller endnu flere akser, hvilket giver dem mulighed for at bevæge sig i flere retninger og udføre mere komplekse opgaver.

Styring og programmering

De styres normalt ved hjælp af computerprogrammer og software. Programmering af robotarme kan være baseret på punkt-til-punkt-styring, baneplanlægning eller endda brug af kunstig intelligens og maskinlæringsteknikker for at give dem evnen til at tilpasse sig ændringer i deres omgivelser.

Anvendelser

Industrielle robotarme anvendes i en lang række industrier, herunder bilindustrien, elektronikproduktion, fødevareproduktion, logistik og mange andre. De bruges til opgaver som svejsning, maleri, inspektion, håndtering af tunge materialer, pakning, samling og meget mere.

Fordele

De kan forbedre produktiviteten, kvaliteten og sikkerheden i industrien ved at udføre opgaver præcist og konsistent. De kan også arbejde i farlige eller vanskelige miljøer, hvilket reducerer risikoen for skader for menneskelige operatører.

Fremtidige udviklinger

Inden for den industrielle verden fortsætter udviklingen af robotteknologi. Mange robotarme bliver mere avancerede med indbygget sensorik og mulighed for at arbejde sammen med mennesker i kollaborative applikationer.

Samlet set spiller robotarme en central rolle i automatiseringen af industrielle processer og bidrager til at øge effektiviteten og konkurrenceevnen for mange virksomheder. De forventes at fortsætte med at udvikle sig og finde nye anvendelsesområder i fremtiden.


Ny kraftfuld SCARA-robot fra KUKA




Ny kraftfuld SCARA-robot fra KUKA

– hurtige bevægelser og 60 kg payload

KUKA lancerer endnu en SCARA-robot til efteråret. En kraftfuld model med en maksimal payload på 60 kilo. 

– SCARA-robotter har flere fordele. De er energieffektive, omkostnings-effektive og kan bevæge sig hurtigt med meget høj præcision, siger Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.

SCARA – Selective Compliance Assembly Robot Arm  er en robottype, som manglede i KUKA's sortiment i flere år. Men da virksomheden relancerede SCARA-robotten med KR 6-modellen for tre år siden, var der en hurtig og god respons fra markedet og et signal om at udvide sortimentet. 
– 
I dag har vi SCARA-robotter til belastninger på mellem 6 og 60 kilo, siger Micael Amandusson. 
I alt kan virksomheden med alle de forskellige varianter nu tilbyde 18 forskellige varianter af SCARA-robotter. Investeringen har også betalt sig i form af markedsandel: 25 procent på verdensplan.

I modsætning til de fleste andre KUKA-robotter har modellerne fire akser i stedet for seks. Samtidig er de hurtigere og mere præcise inden for det område, de er skabt til: hurtige præcisionsbevægelser i sideretningen. De er også meget mere energieffektive, hvilket betyder en betydeligt lavere TCO. 
 Indkøbsprisen er også betydeligt lavere end for en seksakset robot, næsten halvdelen, siger Micael Amandusson.

Til efteråret lancerer KUKA SCARA-robotten KR 60 med en maksimal payload på 60 kg. Den kraftfulde maskine har en rækkevidde på 1.200 millimeter, så den kan dække en diameter på næsten 2,5 meter  bortset fra et lille område lige bagved, hvor den har noget af en blind vinkel.

En af modellerne  KR 12 med en maksimal payload på 12 kg  fås også i en renrumsversion, der er velegnet til håndtering af følsom elektronik, for eksempel på en batterifabrik.

Modellerne KR 6 og KR 13 fås i hygiejniske olievarianter, der er specialiseret til fødevare- og medicinalindustrien.

SCARA-robotten er et rigtig godt alternativ til faste lineære applikationer, der drives af elektricitet eller trykluft. I modsætning til faste installationer kan den nemt flyttes, omprogrammeres og tilpasses nye opgaver.

Med hensyn til programmering er enkelheden den samme som med KUKA's andre robotter. De kan også styres med de samme kontroller og er lige så nemme at servicere og betjene.
 Mange mennesker bruger penge på en seksakset robot unødigt. Når det drejer sig om typiske laterale bevægelser, er en SCARA ofte et bedre og billigere alternativ, perfekt til SMV'er, der har brug for at komme i gang og automatisere, Micael Amandusson.


Teknologisk Institut udvikler interaktivt ærme til ESA’s rumrobotter




Robotarmen er iført et smart skin med to synlige touch display-paneler i højre side af billedet.

Et interaktivt ærme skal øge sikkerheden og forbedre samarbejdet mellem mennesker og robotter i rummet.

I takt med at robotter spiller en stadig større rolle på rummissioner, hvor de kan aflaste astronauter ved at udføre nogle af de mere risikable eller tidskrævende opgaver, har Teknologisk Institut udviklet et særligt ærme – et smart skin – designet til at øge funktionalitet og sikkerhed for Det Europæiske Rumagenturs (ESA) robotter i det ekstreme miljø.

Projektet, der hedder ’Smart Skin for Exploration Cobots’, har resulteret i en avanceret overflade, som er polstret med 3D-printede paneler, der kan absorbere stød og slag. Det er dækket af et stykke stof med printet elektronik, som fungerer som et touch display, som astronauterne kan trykke på for at kommandere med robotten.

- Gennem samarbejde på tværs af vores kompetencer inden for robotteknologi, industriel 3D-print og printet elektronik har vi kunnet udvikle en unik og innovativ løsning, siger Mikkel Labori Olsen, projektleder på Teknologisk Institut.

- De interaktive smart skins gør samarbejdet mellem mennesker og robotter lettere. Desuden baner det vejen for missioner uden menneskelig besætning, da det gør robotterne mere robuste,” siger Christina Moeslund Zeuthen, projektleder på Teknologisk Institut.

Under ekstreme forhold

På missioner kan robotter varetage en bred vifte af opgaver. De kan blandt andet pipettere reagensglas og dermed frigive dyrebar tid for astronauterne. Eller de kan operere en ydre skade, som vil kunne udgøre en risiko for mennesker. 

Den 3D-printede del af smart skinnet er lavet af glasfiberforstærket polyamidkomposit, og det er ikke tilfældigt, at valget faldt på netop det materiale.

- Vi valgte glasfiberforstærket polyamidkomposit på grund af dets termiske stabilitet og mekaniske styrke. Det er afgørende egenskaber i rummet, hvor materialet konstant udsættes for ekstreme temperaturer og potentielle mekaniske belastninger, siger Christina Moeslund Zeuthen.

Men smart skinnet giver ikke kun nye muligheder i rummet.

- Udover rumfart har det interaktive smart skin også potentiale til at øge robotternes anvendelighed i ekstreme miljøer på jorden. Det kan gøre robotter mere modstandsdygtige over for stød, slag, støv og ekstreme temperaturer i sektorer som konstruktion, landbrug og fjerntliggende områder som f.eks. arbejde på solpaneler i ørkenen, siger Mikkel Labori Olsen.

Fremtidsudsigter

Mens det interaktive smart skin allerede udgør en betydelig forbedring af robotters funktionalitet i rummet, skal det stadig optimeres, før det bliver sendt ud på mission, hvorfor Teknologisk Institut vil søge om midler til et follow-up projekt.

- Næste skridt i vores forskning vil fokusere på at adressere støv og termisk stabilitet. Støv kan oplagre sig og ødelægge robotten eller smart skinnet. Det er en problematik, der er særligt relevant på månemissioner, forklarer Christina Moeslund Zeuthen.


Robotarm frigiver 150 timer på 4 måneder




Hos Trykkerivirksomheden InPrint A/S har en UR10-robotarm hjulpet med at mindske ventetid i produktionen, forbedre arbejdsmiljøet og frigive kapacitet på hele 150 timer i løbet af fire måneder.

Robotarme - Hos Trykkerivirksomheden InPrint A/S har en UR10-robotarm hjulpet med at mindske ventetid i produktionen, forbedre arbejdsmiljøet og frigive kapacitet på hele 150 timer i løbet af fire måneder.

Ved implementeringen af en UR10-robotarm er arbejdsgangen blevet effektiviseret markant. Inprint Production Manager Søren H. Nielsen deler, hvordan medarbejderne gik fra at være skeptiske til begejstrede, da de så robottens indvirkning på deres daglige rutiner. Denne investering har ikke kun resulteret i en mere effektiv produktion med frigivelse af omkring 150 arbejdstimer på fire måneder, men også skabt et bedre arbejdsmiljø og givet virksomheden mulighed for at konkurrere på nye markeder.

Det understreger, hvordan teknologisk innovation kan forandre ikke kun arbejdsgangen, men også medarbejdernes arbejdsglæde og virksomhedens konkurrenceevne.

Læs hele casen her - Om robotarme i produktionen


Nyheder og Indlæg om Robotarme


Seneste om Robotarme





Cookie-indstillinger