Robotarme

Robotarme: Effektiv automatisering til industrien

Robotarme er en effektiv måde at automatisere på, da robotarmen kan udføre gentagende specifikke og programmerede bevægelser. Robotarme spiller en afgørende rolle inden for den industrielle verden og anvendes i en bred vifte af applikationer. De (som også benævnes cobots eller kollaborative robotter) anvendes i mange forskellige industrier og har til formål at aflaste/hjælpe den fysiske arbejdskraft.

Industrielle robotarme

Er automatiserede maskiner, der er designet til at udføre gentagne opgaver i industrien. De består normalt af flere bevægelige led og kan styres præcist for at udføre forskellige opgaver.

Leverandører af Robotarme:

B&R Industrial Automation A/S

Rolundvej 17-19
5260 Odense S
Tlf.: 63 15 30 80
E-mail: office.dk@br-automation.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

BILA A/S

Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Tlf.: +45 97710044
E-mail: bila@bila.dk

www.bila.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

DIA-TECH

Avedøreholmen 84
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 3679 0005
E-mail: info@dia-tech.dk

www.dia-tech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

KSN Industri A/S

Bjerring Hede 12
8850 Bjerringbro
Tlf.: 86 68 03 00
E-mail: ksn@ksn.dk

www.ksn.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

KUKA Nordic AB

A Odhners Gata 15
Telf.: +45 49 70 80 00
Email: info@kuka.dk

www.kuka.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordland Automatic A/S

Kummerowsvej 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 9631 2020
E-mail: nordland@nordland.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

OnRobot A/S

Teglvaerksvej 47H
5220 Odense SØ
Tlf.: +45 53 53 57 37
E-mail: sales@onrobot.com

www.onrobot.com

Se hele vores produktprogram og profil her

RARS

Hybenvej 7
9500 Hobro
Tlf.: 81 98 75 75
E-mail: Kontakt@rars.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Scape Technologies A/S

Østerbro 5C
5000 Odense C
Tlf.: + 45 70 25 31 13
E-mail: info@scapetechnologies.com

www.scapetechnologies.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Universal Robots A/S

Energivej 25
5260 Odense S
Tlf.: +45 8993 8989
E-mail: ur.ne@universal-robots.com

www.universal-robots.com

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Robotarme:

Her er nogle grundlæggende oplysninger anvendelse inden for industrielt brug:

Typer af robotarme

Der findes flere forskellige typer afhængigt af deres anvendelsesområde og design. Nogle almindelige typer inkluderer svejserobotter, palletering- og depalleteringrobotter, montage- og samlelinjerobotter, og materialehåndteringsrobotter.

Bevægelsesmuligheder

De kan have forskellige grader af frihed i deres bevægelse. For eksempel kan en robotarm have tre, fire, seks eller endnu flere akser, hvilket giver dem mulighed for at bevæge sig i flere retninger og udføre mere komplekse opgaver.

Styring og programmering

De styres normalt ved hjælp af computerprogrammer og software. Programmering af robotarme kan være baseret på punkt-til-punkt-styring, baneplanlægning eller endda brug af kunstig intelligens og maskinlæringsteknikker for at give dem evnen til at tilpasse sig ændringer i deres omgivelser.

Anvendelser

Industrielle robotarme anvendes i en lang række industrier, herunder bilindustrien, elektronikproduktion, fødevareproduktion, logistik og mange andre. De bruges til opgaver som svejsning, maleri, inspektion, håndtering af tunge materialer, pakning, samling og meget mere.

Fordele

De kan forbedre produktiviteten, kvaliteten og sikkerheden i industrien ved at udføre opgaver præcist og konsistent. De kan også arbejde i farlige eller vanskelige miljøer, hvilket reducerer risikoen for skader for menneskelige operatører.

Fremtidige udviklinger

Inden for den industrielle verden fortsætter udviklingen af robotteknologi. Mange robotarme bliver mere avancerede med indbygget sensorik og mulighed for at arbejde sammen med mennesker i kollaborative applikationer.

Samlet set spiller robotarme en central rolle i automatiseringen af industrielle processer og bidrager til at øge effektiviteten og konkurrenceevnen for mange virksomheder. De forventes at fortsætte med at udvikle sig og finde nye anvendelsesområder i fremtiden.


Robotarm frigiver 150 timer på 4 måneder


27.mar 2024


Hos Trykkerivirksomheden InPrint A/S har en UR10-robotarm hjulpet med at mindske ventetid i produktionen, forbedre arbejdsmiljøet og frigive kapacitet på hele 150 timer i løbet af fire måneder.

Robotarme - Hos Trykkerivirksomheden InPrint A/S har en UR10-robotarm hjulpet med at mindske ventetid i produktionen, forbedre arbejdsmiljøet og frigive kapacitet på hele 150 timer i løbet af fire måneder.

Ved implementeringen af en UR10-robotarm er arbejdsgangen blevet effektiviseret markant. Inprint Production Manager Søren H. Nielsen deler, hvordan medarbejderne gik fra at være skeptiske til begejstrede, da de så robottens indvirkning på deres daglige rutiner. Denne investering har ikke kun resulteret i en mere effektiv produktion med frigivelse af omkring 150 arbejdstimer på fire måneder, men også skabt et bedre arbejdsmiljø og givet virksomheden mulighed for at konkurrere på nye markeder.

Det understreger, hvordan teknologisk innovation kan forandre ikke kun arbejdsgangen, men også medarbejdernes arbejdsglæde og virksomhedens konkurrenceevne.

Læs hele casen her - Om robotarme i produktionen


Teknologisk Institut – Danske eksperter skal udvikle ‘rumdragt’ til robotter




Teknologisk Institut – Danske eksperter skal udvikle ‘rumdragt’ til robotter

Teknologisk Institut er blevet udvalgt af European Space Agency (ESA) til at tage første skridt i udviklingen af en beskyttende beklædning – et såkaldt smart skin – til robotarme. Visionen er at bane vej for flere robotter i rummet.

Astronauter vil i stigende grad få robotter som kolleger i rummet. Det kræver dog, at robotterne er sikre at arbejde sammen med, og at de – ligesom astronauterne – bliver beskyttet mod rummets barske spilleregler med stråling, tryk og voldsomme temperatursvingninger.

European Space Agency (ESA) har derfor nu udpeget Teknologisk Institut til at begynde udviklingen og afprøvningen af en beskyttende beklædning til robotarme, så man på sigt vil kunne accelerere udforskningen af rummet ved brug af robotter.

– Vi vil designe og teste et smart skin, der vil gøre robotter mere velegnede til den fremtidige rumudforskning. Det indebærer test af avancerede overfladesensorer og alarmpaneler, der kan gøre robotterne i stand til at detektere og undgå potentielle sammenstød med omgivelserne. Det vil gøre dem til robuste og sikre hjælpere for astronauter i rummet, siger seniorkonsulent Christian Dalsgaard fra Teknologisk Institut.

Nye fremstillingsprocesser til rumudstyr
Afstanden fra eksempelvis Jorden til Mars er 57 millioner kilometer, og transport imellem de to planeter vil typisk tage syv måneder. Det er derfor afgørende, at robotterne er beskyttet og heller ikke forårsager skader på andet udstyr, da det er særdeles tidskrævende, dyrt og i mange tilfælde umuligt at fragte nyt udstyr ud på en mission.

Andet nyt fra Teknologisk

Det kommende, specialdesignede smart skin til robotter skal yde denne beskyttelse – blandt andet ved brug af bløde materialer, der kan 3D-printes, og elektronik, der er trykt på et tekstil, som følger robotarmens bevægelser.

– Vi skal undersøge materialer, som kan beskytte mod støv, stråling og store temperaturskift. Og gennem udnyttelse af moderne 3D-print og trykt elektronik kommer vi også til at introducere nye fremstillingsprocesser til rumudstyr, siger Christian Dalsgaard.

Stort potentiale for rumrobotter
Beskyttelsesbeklædning til robotarme findes og bruges allerede i dag – især i fødevarebranchen – men et tilsvarende til rumrobotter skal kunne operere under helt særlige og ganske barske forhold.

Temperaturen, som menneskelige astronauter bevæger sig i, varierer helt fra minus 100°C til plus 100°C – for at nævne bare ét parameter.

– Potentialet er stort for robotter i rummet, hvor de kan hjælpe med alt fra videnskabelige forsøg til vedligehold på rumstationer og udvinding af værdifulde ressourcer. Det er både billigere og mindre risikobetonet at sende en robot fremfor et menneske. Men det kræver, at de er særdeles robuste, siger centerchef Jacob Kortbek fra Teknologisk Institut, der samtidig sender en stor tak til Rumkontoret i Uddannelses- og Forskningsministeriet, som har været med til at bane vej for ESA-projektet.

– Det bliver spændende at undersøge, om og hvordan vi kan rykke grænserne for, hvad robotter kan hjælpe med i rummet, tilføjer han.

Første del af udviklingsprojektet forventes færdigt i marts 2024.


DIA-TECH – Sådan implementeres en pick-and-place robotarm!




DIA-TECH har specialiseret sig i komplette robot- og automatiseringsløsninger. Vi leverer automation og robotløsninger integreret med anden produktionsudstyr.

Ønsker du at reducere fejl og øge produktionshastigheden? Ønsker du at frigive medarbejdere til at skabe merværdi andre steder i virksomheden? Ønsker du en mere automatiseret produktion og øget effektivitet? Så skal du overveje at integrere en pick-and-place cobot i din produktionslinje.

En pick-and-place-robotarm kan revolutionere effektiviteten og produktiviteten i enhver produktionsproces, men det er vigtigt, at den implementeres på den rigtige måde.

Opnå en effektiv, hurtig og præcis produktion

Kollaborative robotter sikrer en hurtig, stabil og sikker udførsel af forskellige typer produktionsopgaver, som ofte kan være yderst repetitive, f.eks. pick-and-place. Derfor vil det være mere effektivt både ift. tid og omkostninger at delegere denne opgave til en cobot.  

Pick-and-place-cobots i industrien
Pick-and-place er en relativt simpel opgave, og kollaborative robotter kan i de fleste tilfælde håndtere denne repetitive opgave. Inden for følgende områder giver det god mening at implementere en pick-and-place-cobot:

  • Fødevareforarbejdningsindustrien
  • Elektronikindustrien
  • Medico- og lægemiddelindustrien
  • Detailhandel
  • Bilindustrien

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger en cobot?

Et af de første trin ifm. valg af cobot er at overveje dens rækkevidde og belastningskapacitet for at sikre, at den passer til det specifikke produktionsmiljø. Dette gælder for alle applikationer - ikke kun pick-and-place. Det er også vigtigt at tage hensyn til dens hastighed og præcision for at sikre, at den kan håndtere de krav, der stilles til produktionen. Når en cobot skal implementeres, er det vigtigt at vælge det rette robottilbehør og end-of-arm-tools fra start. 

Følgende faktorer skal overvejes ifm. valg af cobot:

  1. Antal akser
  2. Rækkevidde
  3. Gentagelsesnøjagtighed
  4. Hastighed
  5. Vision

Læs  hele artiklen og se videoer på vores hjemmeside


Nyheder og Indlæg om Robotarme


Seneste om Robotarme



Cookie-indstillinger