Palletering

Palletering

Automatiseret palletering – Optimering af materialehåndtering

Palletering refererer til processen med at stable, arrangere og fastgøre varer eller produkter på en palle (en træ- eller plastikplatform) med det formål at gøre det lettere at håndtere, transportere og opbevare varerne. Dette er en vigtig logistikpraksis, der bruges i mange industrier og forsyningskæder for at effektivisere materialehåndteringen.

Palletering og palleteringsanlæg omfatter bl.a. pallelastere og transportbaner. Palletering anvendes inden for bl.a. føde- og drikkevareindustrien, den grafiske og kemiske industri, men også den generelle produktionsindustri. Palletering forgår i dag ofte ved automation og robotteknologi.

Palletering er en vigtig del af forsyningskæder og lagerstyringssystemer og spiller en central rolle i at sikre, at varer når deres destinationer sikkert og i god stand. Det er også en nøglekomponent i at minimere spild og optimere lagerplads og transportkapacitet.

Leverandører af Palletering:

BILA A/S

Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Tlf.: +45 97710044
E-mail: bila@bila.dk

www.bila.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

CesTek Automation

Hattingvej 7C
8700 Horsens

Bogensevej 9
4200 Slagelse
Tlf.: 30 49 90 50
E-mail: info@cestek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

CesTek Automation

Hattingvej 7C
8700 Horsens

Bogensevej 9
4200 Slagelse
Tlf.: 30 49 90 50
E-mail: info@cestek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Dan Palletiser A/S

Industrivej 12
4241 Vemmelev
Tlf.: +45 5838 2193
E-mail: sales@dan-palletiser.dk

www.dan-palletiser.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

InterSystem AB

Brandsvigsgatan 3
262 73 Ängelholm
Tlf: +46 431-44 91 00
Mobil: +45 22 80 24 80
E-mail: info@intersystem.se

www.intersystem.se

Se hele vores produktprogram og profil her

PALOMAT

Industrivej 10
7900 Nykøbing Mors
Tlf.: +45 96 69 47 10
E-mail: info@palomat.com

www.palomat.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Rotec Production ApS

Rotec

Bygmarken 5
3520 Farum
Tlf.: +45 44994280
E-mail: christian@rotec.dk

www.rotec.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Universal Robots A/S

Energivej 25
5260 Odense S
Tlf.: +45 8993 8989
E-mail: ur.ne@universal-robots.com

www.universal-robots.com

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Palletering:

Her er nogle grundlæggende oplysninger om palletering:

 1. Formål:

  • Palletering hjælper med at organisere og beskytte varer under transport og opbevaring.
  • Det reducerer risikoen for skade på varerne og letter håndteringen ved at tillade brug af gaffeltrucks eller palleløftere.
  • Det muliggør også bedre udnyttelse af lagerplads og transportkapacitet.
 2. Typer af paller:

  • Der findes forskellige typer paller, herunder standard europaller (EUR-paller) og standard amerikanske paller (på 48x40 tommer). Der er også specialpaller tilpasset specifikke behov og industrier.
  • Pallestørrelser og design kan variere afhængigt af region og industri.
 3. Palleteringsmetoder:

  • Der er flere måder at stable varer på en palle, herunder blokpalletering (varer placeres tæt sammen i blokke), strækfilmning (en film bruges til at binde varerne til pallen) og båndpalletering (bånd bruges til at fastgøre varerne til pallen).
  • Valget af metode afhænger af varernes karakteristika og transportkrav.
 4. Sikring af lasten:

  • For at sikre, at varerne ikke falder af pallen under transport, anvendes ofte bånd, stropper eller strækfilm til at fastgøre varerne på pallen.
  • Nøje opmærksomhed på sikkerhed og stabilitet er afgørende for at undgå ulykker.
 5. Automatiseret palletering:

  • I nogle industrier bruges automatiserede palleteringsmaskiner til at stable varer på paller. Disse maskiner kan øge effektiviteten og nøjagtigheden i palleteringsprocessen.

Dan Palletiser – Skræddersyet palleteringssystem øger konkurrenceevnen hos Hain Daniels
DAN Palletiser deltager for første gang på messe med Bila Group

Hain Daniels er Storbritanniens største fødevareproducent, hvor de leverer varer, som du ser på hylderne overalt i de engelske, skotske og walisiske super markeder. Her har DAN Palletiser leveret en pallelaster til deres lager.

Hos DAN Palletiser, har vi leveret en MK4 pallelaster, som blev udviklet til at tilpasse sig den specifikke produktionslinje. Pallelasteren skulle være en del af virksomhedens helt ny spande linje, hvor den både kan palletere 12,5 liter plastikspande og krymp folierede kartonbakke med indhold af fire dåser. 

Pallelasteren håndterer derfor nu også monotone processer og tunge løft, hvilket effektiviserer produktionslinjen – der produceres mere på kortere tid, og anlægget kan køre hele døgnet. 

DAN Palletiser er en innoverende løsning, der kan imødekomme individuelle krav og behov til palletering. Udgangspunktet er altid kundens produktion, så de kan se øget produktionskapacitet.

Læs meget mere om casen her www.dan-palletiser.dk

En pallelaster fra DAN Palletiser kan give et forbedret arbejdsmiljø, og dermed nedbringe nedslidningen af medarbejdere. 

Kontakt os, hvis du vil vide mere om pallelastere til din produktion.  Vores specialiserede medarbejdere er klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig!

Tlf.: +45 5838 2193
E-mail: sales@dan-palletiser.dk
www.dan-palletiser.dk

Vi har mere end 40 års erfaring med produktion og udvikling af palleteringsrobotter til mere end 30 industrier verden over - det har gjort os til specialister i at sætte vores kunders produkter på paller!


Palcut A/S opruster salgsstaben med to nye profiler
Palcut A/S, der er specialist i skridsikre arkløsninger til automatisk palletering, styrker salgsstaben med ansættelsen af Benjamin Q. Kajhøj som Export Sales & Business Development Manager og Karin Funch i rollen som Salgssupport.

Hos Palcut A/S i Borbjerg ved Holstebro har man store vækstambitioner, derfor opruster man nu salgsstaben med to nye profiler.

I stillingen som Export Sales & Business Development Manager bliver Benjamin Qvistgaard Kajhøj ansvarlig for det tysktalende rum samt at udvikle nye markeder i Centraleuropa. Han får således rig mulighed for at bruge sine sprogkundskaber – efter at have boet, studeret og arbejdet i Tyskland gennem flere år, taler han nemlig flydende tysk og engelsk.

"Der er et stort potentiale og marked for Palcuts produkter og løsninger syd for grænsen, så jeg ser frem til at opretholde og udvikle stærke forhandlernetværk og nye fokusmarkeder, så Palcut kan forsætte deres vækstrejse" udtaler Benjamin Q. Kajhøj.

Benjamin kommer senest fra en stilling som Export Sales Manager hos Ravendo i Viborg, hvor han havde ansvaret for at udvikle salget via forhandlere i hele Europa. Benjamins kompetencer og erfaringer falder således helt i tråd med den strategi, som ledelsen og ejerskabet har for fremtidens Palcut A/S.

Karin Funch tiltræder en vigtig rolle som Salgssupport og får sin daglige gang på kontoret i Borbjerg. Herfra skal hun agere bindeled mellem salgsafdelingen og kunderne, samt yde enestående support af nye såvel som eksisterende kunder.

"Jeg ser frem til at være kundernes go-to person samt at skulle supportere sælgerne, når de er på farten. Jeg kommer med en bred palette af erfaring indenfor internt salg og administrative opgaver og jeg glæder til at være en del af Palcuts fremtid" udtaler Karin Funch. Karin har mere end 20 års erfaring fra lignende funktioner i både store og små virksomheder. Hun taler ligeledes flydende engelsk og tysk.

Hos Palcut ser man nyansættelserne som en betydelig bidragsgiver til at sikre de fælles mål om vækst og fortsat at kunne levere produkter og løsninger i høj, ensartet kvalitet og til aftalt tid. "Vi er rigtig glade for at have fået to stærke profiler ombord, der kan bistå os med markedskendskab og -udvikling samt sproglige kompetencer. På linje med strategien bliver dialogen med vores partnere intensiveret og der er mange projekter i gang, så salgsstaben har brug for ekstra hænder, for at vi sammen kan fortsætte Palcut's vækstrejse" slutter Thomas Bonnichsen, Salgsdirektør i Palcut A/S.


Optimal sortering og palletering på lagre og i distributionscentre
Det stigende tempo af sorterings- og palleteringsprocesserne på lagre efter corona medfører eventuelt nye sundheds- og sikkerhedsfarer samt øget personaleomsætning grundet overarbejde og udbrændthed. Lastbiler og containere bliver bare ved med at komme trillende ind med produkter, der er stablet højt på paller.

Så du er nødt til at arbejde hurtigt på en smart måde. Men kan sortering og palletisering på lagre automatiseres, og hvis det kan, i hvilken udstrækning vil dette så være muligt og til hvilken pris?


Nyheder og Indlæg om Palletering


Seneste om PalleteringCookie-indstillinger