Layher – Ny teknologi baner vejen for store besparelser med stilladsløsningen

Opførslen af de 2 Kaktustårne på Kalvebod Brygge i København skrider hastigt fremad og vil snart kunne åbne dørene op for 495 nye ungdomsboliger. Bygningernes unikke udformning, tegnet af Bjarke Ingels Group (BIG), har altanerne som en central del af designet, hvor de “vrider” sig for hver etage i hhv. 80 m og 60 m højde.

Entreprenøren mødte her udfordringen omkring at skabe en arbejdsplatform under hver altan, hvilket var nødvendigt for både at kunne guide, montere og sikre altanmodulerne korrekt. Bygningens komplekse geometri, samt den trange plads på byggepladsen udelukkede alle konventionelle stilladsløsninger.

Stilladsentreprenøren på sitet, TS Stilladsmontage, designede i samarbejde med Layher en platform af Layher FlexBeam Systemet med integrerede ståldæk – med en udkragning på 6,0 m fra facaden, takket være den stærke drager. Flexbeam platformen kunne kranes i et samlet modul og flyttes fra A til B uden behov for at røre jorden. Platformens udformning blev udført i Layhers SIM (Stillads Informations Modellering) software.

Den modulære udformning af Layher FlexBeam tillod desuden entreprenøren selv at supplere platformen med specialfremstillede moduler, til montage i de allerede eksisterende altanbeslag. Totalt blev hver bygning udstyret med 4 platforme for at kompensere for de forskellige geometriske scenarier der kunne opstå på facaden.

LÆS også: Layher Stilladser skaber flere muligheder på Kaktustårnene
Layher ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.