Global topleverandør af lagerautomater vælger danske MiR til ny OEM-løsning

Modula har valgt de autonome mobile robotter fra Mobile Industrial Robots i sin nye integrerede totalløsning til fleksibel automatisering af lagerpluk og intern transport. Med tusinder og atter tusinder Vertical Lift Modules fra Modula installeret globalt og et årligt nysalg på mere end 4000 styk er der et stort potentiale i MiRs nye samarbejde med italienske Modula.

Hvor mange medarbejdere bevæger sig i løbet af arbejdsdagen mellem deres arbejdsstation for at hente materialer andre steder på arbejdspladsen – og hvor meget tid stjæler det? I en tid med mangel på arbejdskraft stort set overalt i verden ser flere og flere arbejdsgivere på, hvordan deres processer og ressourcer kan optimeres. Det gælder ikke mindst den interne logistik og lagerhåndtering, som er en stor tidsrøver i mange organisationer.

Vertikale lagerløsninger havde deres indtog for 25 år siden, hvor de omdannede kvm på gulv til kubikmeter og automatiserede varepluk. Nu handler det også om at omdanne tid brugt på manuel intern transport til mere værdiskabende opgaver. Filosofien er, at det ikke batter så meget at have en automat, der vælger de rigtige varer til dig, hvis du så alligevel manuelt skal hente varerne i automaten og transportere dem derhen, hvor de skal bruges.

Komplet systemintegration
Derfor har topleverandøren af lagerautomater indgået et partnerskab med Mobile Industrial Robots. De danske autonome mobile robotter (AMR) indgår nu i en strømlinet, gennemtestet løsning, der her i landet forhandles af Modulas partner Hans Schourup A/S. Software- og hardwaremæssigt er lagerautomaten og robotteknologien bundet sammen, så automaten f.eks. kan fortælle den mobile robot, at der er varer til afhentning eller bestille robotten til aflevering af varer i automaten.

Kombinationen af Modula og MiRs teknologi giver store besparelser både i tid og kvadratmeter, fordi løsningen løfter produktiviteten og optimerer den interne logistik.

CEO i Modula, Massimiliano Gigli, fremhæver desuden en øget sikkerhed på arbejdspladsen og større medarbejdertilfredshed som andre væsentlige gevinster.

Arbejdsmiljøet kan få et markant løft i lagerbygninger, fabrikker og distributionscentre med vores nye løsning, fordi den aflaster medarbejdere ved at automatisere ensidige, gentagne og fysisk belastende opgaver. I en tid med mangel på arbejdskraft kan automatisering af lageropgaver som varepluk og intern transport af emner både gøre arbejdspladsen mere produktiv, men også mere attraktiv, sikker og sund, konstaterer Massimiliano Gigli, CEO i Modula.

Løsningen fra Modula og MiR er modulær designet, så implementeringen er enkel uanset størrelsen og rammerne på lageret eller distributionscentret. Automatiseringen kan ske gradvist, så slutbrugerne lidt efter lidt kan tilpasse deres processer derefter.

Både fremstillingsindustrien, logistikbranchen, webshops, detailhandel, grossister, hospitaler, værksteder mv. kan profitere af en effektiv intern logistik, hvor robotter klarer “benarbejdet” og sørger for, at materialer, emner og varer er fremme, når de skal bruges i forretningens arbejdsgang.

Nemt at tilføje en robot til lagerautomaten
Den italienske mekatronik-virksomhed Amer SpA, som i forvejen bruger Modulas Vertical Lift Modules, har allerede fuldautomatiseret varepluk og lageropfyldning ved at tilføje MiRs teknologi. En MiR-robot leverer halvfabrikata til en lagerautomat, der fungerer som bufferlager. Her ligger emnerne i timer eller dage, indtil de transporteres til viderebearbejdning i en anden del af fabrikken. Hele processen kører nu fuldautomatiseret, hvor robotten scanner QR-koder ved ankomsten til lagerautomaten.

Løsningen integrerer Amers produktionsplanlægning med MiRs flådestyringssoftware og Modulas Warehouse Management System, forklarer Produktionschef i Amer, Daniele Fonto.

Hos MiR er man glad for partnerskabet med så global en aktør som Modula. Det fortæller Ronni Nielsen, der som Sales Director for OEM hos MiR oplever en stigende interesse på markedet.

Se Leverandører af Lagerautomater her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *