Monitering – hvad er det, og hvorfor bruger man det?

Dette indhold er sponsoreret

Monitering er udbredt og brugt i mange forskellige sammenhæng, men det er ikke alle, der ved, hvad det er, og hvorfor det bruges. Så hvad er monitering? Monitering er en form for overvågning, men det er ikke fokuseret på at spotte indbrud eller hærværk. Dette indlæg giver et lille overblik over, hvad monitering egentlig dækker over.

Hvad er monitering?

Monitering er, som nævnt, overvågning – af en eller flere processer. Det kan for eksempel være overvågning af trafikken på en vej, overvågning af et it-system eller overvågning af patienter på et hospital. Monitering kan også bruges til at måle bygningers tilstande og bevægelser, så man kan finde ud af, om det er sikkert at færdes i området.

Monitering af konstruktioner øger sikkerheden

Sikkerhed er altafgørende på byggepladser og i bygninger, hvor mennesker færdes. Det er vigtigt, at der bliver holdt øje med, hvordan konstruktionerne udvikler sig, og at der bliver reageret hurtigt, hvis der opstår problemer. 

Monitering af konstruktioner kan gøres på flere måder. Man kan f.eks. have et overvågningssystem, som holder øje med bevægelser i konstruktionen, og som sender en alarm, hvis der opstår bevægelser, som ikke er normale. Dette kan være tegn på, at konstruktionen er ved at vælte eller lignende. 

Derudover kan man også have et system, som overvåger vejret. Hvis det f.eks. begynder at blive for vindstille eller for blæsende, så kan dette også være tegn på, at konstruktionen ikke er stabil nok. Monitering af konstruktioner øger sikkerheden i bygninger og byggepladser markant, da man hurtigere kan reagere på problemerne og dermed undgå alvorlige ulykker.

Monitering kan give en fordel for virksomheden

Monitering kan også bruges til mere forretningsfremmende formål. For mange virksomheder kan det være en stor fordel at have et godt kendskab til deres konkurrenter. På den måde kan man nemlig holde øje med, hvad de laver, og på den måde sikre sig, at man ikke bliver overhalet. 

Ved at holde sig opdateret på konkurrenternes arbejde, produkter og services, kan virksomheden sørge for at udvikle nye strategier, der gør dem mere attraktive end konkurrenterne. På den måde kan de måske også tiltrække nogle af deres konkurrenters kunder, fordi de har fundet ud af, at de kan udbyde en service eller et produkt, som er efterspurgt af kunderne.

Monitering kan også bruges af virksomheder til at måle onlinetrafikken på deres hjemmeside eller deres sociale medier, og de kan på den måde finde ud af, hvad deres kunder finder mest interessant, så de kan forbedre deres PR.

Monitering kan altså bruges til et væld af forskellige ting, fra sikkerhed til konkurrence – og sikkert mere endnu.

LÆS også: Brug for flere maskinmestre i den grønne omstilling
Monitering – hvad er det, og hvorfor bruger man det?'s Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.