Spirax Sarco – E-bog: Damp driver en mere bæredygtig fremtid

Der findes en naturlig teknologi, som kan spille en vigtig rolle på vejen mod netto-nul

Den er en utrolig effektiv måde at overføre varme på, til sterilisering på hospitaler og farmaceutisk produktion samt til kritiske processor i andre industrier. Den kan anvendes til et forbløffende bredt spektrum af applikationer, fra store petrokemiske anlæg ned til små lokale vaskerier og fra føde- og drikkevareproducenter til papirfabrikker.

Hvad er denne løsning, der giver en bæredygtig fremtid? Det er damp – den velafprøvede og pålidelige energivæske, som vil komme til at spille en afgørende rolle i en mere bæredygtig fremtid. Uden damp ville de nuværende industrier ikke eksistere i deres nuværende form. Hvis den håndteres korrekt, er den i sig selv ren og sikker – uden brandrisiko eller giftige affaldsprodukter, og den efterlader kun vand. 

I takt med at verden bevæger sig i retning af mere el-produktion fra vedvarende energikilder, vil damp blive endnu mere bæredygtig og miljøvenlig: den kan produceres ved hjælp af ren elektricitet eller i biomassekedler og er en vigtig del af mange energiløsninger som f.eks.  termisk lagring og kraftvarmeværker (CHP) og kan også støtte varmepumper i at bringe dem op på højere temperatur.

HENT E-BOGEN

LÆS også: Spirax Sarco – Digitalisering slipper damps kraft løs
Spirax Sarco Denmark's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.