Drone Systems i finale i SDG Tech Awards Denmark 2022

Den danske innovative pioner Drone Systems, som er specialist i at kortlægge læk i underjordiske fjernvarmerør, er udvalgt til finalen i SDG Tech Awards Denmark 2022. Virksomheden er udvalgt i kategorien ”Digital Solution” blandt mere end 300 nominerede i alt. Prisen hædrer digitale teknologier, der bringer os nærmere på FNs verdensmål.

Hver dag går enorme mængder varmt vand tabt i “usynlige” lækager i fjernvarmerør under jorden. De underjordiske lækager er svære at lokalisere, og vandtrykket er højt. Danske Drone Systems reducerer effektivt dette alvorlige spild af ressourcer ved at opdage utætheder i fjernvarmesystemerne under jorden.

”Hurtig kortlægning og reparation af disse utætheder har mange fordele. Det sparer vand og energi til at opvarme vandet. Det reducerer CO2-udledning, sparer penge og forlænger rørsystemets levetid,” forklarer CEO Henrik Grosen. Han fortsætter:

”Drone Systems lokaliserer lækagerne med droner, udstyret med et lille termisk kamera. Avanceret software samler billederne og afslører, hvor rør eller samlinger er i stykker – eller hvor der er høj risiko for, at det sker.”

Næsten 20.000 km rør tjekket

Indtil videre har Drone Systems inspiceret mere end 19.500 km rørledninger i fjernvarmenet med succes. Det har medført lokalisering af mere end 1.750 lækager, 6.000 potentielle lækager og 3.900 problematiske komponenter, der alle var årsag til alvorlige varmetab og dermed negativ indvirkning på både økonomi og klima.

Kortlægningen dækker rørnettet 100 procents nøjagtighed helt ned til mindre end en meter. Traditionelle inspektionsmetoder (håndholdt infrarødt kamera eller kamera monteret på en bil) dækker kun 50 til 70 % af rørene. Dermed risikerer fjernvarmeværket at miste langt mere opvarmet vand end nødvendigt.

150 fjernvarmeværker benytter sig af Drone Systems ekspertise og service. Det er både flere af de største i Danmark og værker i udlandet.

Finalen i SDG Tech Awards Denmark 2022 afholdes 7. december 2022 i Industriens Hus i København i samarbejde med Clean, Danmarks miljøklynge, DI, South Pole, TechSavvy og Marigold Innovation.

Drone Systems blev grundlagt i 2015 og har hovedkontor i Aarhus.

Drone Systems's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.